Wpis z mikrobloga

Czy ktoś z Was planował start budowy w tym roku?
Czy sądzicie, że w ciągu 2 lat sytuacja może zmienić się diametralnie, jeśli chodzi o sytuację na rynku budowlanym (ceny materiałów / usług)?

#budujzwykopem #budowadomu #ekonomia
  • 26
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@bzyku95: na razie na rynku ceny byle-jakiej działki są z kosmosu. Jak na razie też nie ma dużego wyboru, jeśli chodzi o SSO/SSZ. Poza tym, tutaj jeszcze dochodzi kwestia gustu - mi osobiście bardzo mało projektów pasuje. A do tego jeszcze dochodzi położenie działki / okolica itp. No i jednak wolałbym od początku budować, żeby wiedzieć na 100% jak przebiegał proces budowy
  • Odpowiedz
Nie tylko ceny materiałów są wysokie. Rok temu transport profili stalowych na wybrany dzień i godzinę 80zł. 2 tygodnie temu ten sam transport (kierowca, samochód, km) 150zł jako transport łączony z telefonem o 10 że dzisiaj, i 0.5h od kierowcy że zaraz będzie (o 17 był bo moje graty były na dnie). Niecałe 30 km od hurtowni i transport łączony więc koszty paliwa tyle nie podbiły ceny.

Golą na czym się da
  • Odpowiedz
chyba takich ofert przybywa i nie zapowiada się żeby to się zatrzymało

@bzyku95: ostatnio ktoś tu robił analizę i nic takiego miejsca nie miało.

Poza tym mam już działkę i fajny projekt
  • Odpowiedz
@E_L_: My z niebieskim biurokracje zaczęliśmy załatwiać we wrześniu 2020. Nadal czekamy na pozwolenie na budowę, bo przez covid wszystko opóźnione. Na ten moment mamy zarezerwowanych murarzy na wrzesień 2023. Jak się ceny polepsza to się będziemy budować, a jak nie to przesuniemy majstrów
  • Odpowiedz