Aktywne Wpisy
JoeGlodomor +419
Jacinda +295
hej Mireczki, nie wiem czy jest ktoś tutaj co pamięta mój post sprzed sześciu lat, kiedy chwaliłam się wynikami z matury:
mój wpis z 2018
Przyszłam się pochwalić, że studia skończyłam, udało się bez żadnej obsuwy - jestem oficjalnie lekarzem (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
tera jeszcze trochę papierkowej roboty i
mój wpis z 2018
Przyszłam się pochwalić, że studia skończyłam, udało się bez żadnej obsuwy - jestem oficjalnie lekarzem (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
tera jeszcze trochę papierkowej roboty i
Najważniejsza rzecz tu dla każdego #deweloper to infrastruktura drogowa. Drogi zwykle buduje się kilka lat przed rozpoczęciem sprzedaży, często wyglada to tak jak na zdjęciu. Bywają dwu lub nawet trzy pasmowe drogi w szczerym polu do nikąd. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jak by kto był zainteresowany tematem nieruchomości w Texas, pytać śmiało. Odpowiem, pewnie z opóźnieniem bo właśnie idę spać ;)
Pzdr
#nieruchomosci #budownictwo #kredythipoteczny #hipoteka #stopyprocentowe #mieszkaniedeweloperskie #dom
@tomek_27:
Standard na zachodzie, w Holandii i Niemczech między innymi.
Boże jak się zesral xD reeeee auta złe.
Różnica jest taka, ze raz - masz w cholerę miast w USA gdzie możesz być ekologiczny, chodzić pieszo i wycierać tyłek szmatkami które pierzesz potem - tylko dziwnym trafem coraz więcej ludzi opuszcza te cuda, bo nie maja ochoty płacić milionów za mieszkanie między bezdomnymi a złodziejami.
To #!$%@? 10km to trwa tyle co twoje wyjście do żabki, bo do
Taka prawda mordeczko, twój malutki umysł tego nie rozumie, pewnie jak i wielu rzeczy, ale samochody to rak tego świata, ludzie za 100 lat będą patrzeć na nas jak na troglodytów, którzy całe swoje życie, infrastrukturę i krajobraz podporządkowali samochodom.
I mówię to jako projektant drogowy xd
@matryja: hameryka to inne realia. Tam każde większe zakupy to wyprawa do Walmartów, czy KMartów, gdzie masz hekatry parkingów jak przy lotniskach. To nie jest tak jak u nas, gdzie nawet na osiedlach domków jednorodzinnych często sobie z buta ten powiedzmy do
@JuneJohn: ale on pisał o kolei podmiejskiej, nie o metrze, czytaj dokładniej. Nawety w Polsce masz takie rozwiazania typu Trójmiasto i jego SKM i inne, albo patrząc dalej - w Niemczech różne ringi itd. Kolej podmiejska to najlepsze rozwiazanie dla masowego transportu,
mam wujka pod NYC, konkretnie w marlboro, to nakminał, że najpierw ciśnie furą pod miasto gdzie ma wynajęte miejsce parkingowe, a potem metrem do roboty.
@MikiPL: to jeździj SKM, elo
Polecam kanał: https://youtube.com/c/NotJustBikes
Warto posortować filmy po popularności i zrozumieć dlaczego budowanie tego typu osiedli to raczej kiepski pomysł..