Aktywne Wpisy

Matylda_Megara +384
Znowu przyszłam się chwalić i to bardzo! Więc pijcie ze mną kompot.
1. Po 10 latach opieki, wychowywania, kochania, wstawania w nocy, tulenia i utrzymywania nieswojego (prawnie) dziecka - zostałam w końcu mamą mojego pasierba. Zostanę wpisana do aktu urodzenia, będe miała wszelkie prawa i obowiązki wynikające z tego. Boli mnie tylko, że dopiero po 10 latach matka biologiczna ustąpiła w swej zawziętości i złośliwości. Od wczoraj cała się trzęsę z emocji.
1. Po 10 latach opieki, wychowywania, kochania, wstawania w nocy, tulenia i utrzymywania nieswojego (prawnie) dziecka - zostałam w końcu mamą mojego pasierba. Zostanę wpisana do aktu urodzenia, będe miała wszelkie prawa i obowiązki wynikające z tego. Boli mnie tylko, że dopiero po 10 latach matka biologiczna ustąpiła w swej zawziętości i złośliwości. Od wczoraj cała się trzęsę z emocji.

cult_of_luna +129
#wykop40plus
Jak kurła 40?
Czterdzieści to miał Wokulski stary dziad, albo Ryszard Ochódzki, albo Homer Simpson! (ಠ‸ಠ)
Jak kurła 40?
Czterdzieści to miał Wokulski stary dziad, albo Ryszard Ochódzki, albo Homer Simpson! (ಠ‸ಠ)
źródło: Bez nazwy
Pobierz

#siecikomputerowe #epix
Open Peering daje Ci dostęp zasobów do prędkości portu do uczestników którzy równiez uczestniczą w OpenPeeringu. Polmix daje Ci dostęp do zasobów innych punktów wymiany ruchu takich jak TPIX czy THINX oraz do polskich sieci które nie są fizycznie dostępne w EPIX - np. częściowo sieć TPNETu - tutaj płacisz za wykupiony ruch. Global daje Ci dostęp do globalnego internetu przez tzw. mix
Czy commitment w mixach i/lub wielkość port w openpeeringu powinienem traktować full duplex? tj. czy commitment 50Mbps to 50tx i 50rx czy 50 łącznie?
Jeśli chodzi o podział na commitment i burst to jest to zakupiona przepustwość oczywiście symetryczna. Tylko to formalnie
cos mi wypok nie pozwala linków wrzucać...
W EQUINIXie owszem jest Amazon ale nie z serwerami AWS. Jest za to z Twitchem i swoimi serwerami dla usług wewnętrznych. Poza tym Amazon jest na miejscu - ale nie realizuje polityki Open - czyli za dostęp do swoich zasobów wymaga albo opłat albo bezpośredniej sesji (czasami darmowej).
Żeby zrozumieć kto co do kogo kieruje musiałbyś zrozumieć jak działa globalny system routingu i mechanizm BGP oraz
Sparafrazuje, żeby zobaczyć czy rozumiem. Czyli tych dwóch ISP chciało się dostać do EPIX, ale zamiast wpiąć się tam bezpośrednio fizycznie (bo na przykład są daleko i jest to dla nich za drogie) to wpinają sie fizycznie do ciebie, a ty im udostępniasz tranzyt do EPIX'u samemu mając port fizyczny
Wymęczając cie jeszcze bardziej. EPIX pisze o "dorzucaniu" 2 adresów ipv4 do zestawu. Czy to działa w ten sposób, że peerować się możesz po ipv6 (ogłaszając swój AS tylko pod ipv6/48) a mimo to dostaniesz "dostęp" do siebie po ipv4/31?
Generalnie chcieli mieć swoją adresację IP i mieć jakiś normalny dostęp do Internetu. Dla
Teraz wkręcam się w dn42 żeby poklikać przy bgp gdzie nikt nie ukręci mi łba jak coś popsuje, ale docelowo też chciałem się podpiąć do epix żeby mieć duży port do np ggc, akamai i twitch.
Wymyśliłem że zostawię sobie detaliczny internet z gorszymi pingami, ale o niebo niższą ceną niż global w IX, a krajowy i openpeering wziąłbym sobie w