Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 57
McDonald's przy ulicy Ostrobramskiej w Warszawie, rok 1995.

Pamiętam jak raz na jakiś czas przyjeżdżaliśmy do Warszawy całą rodzinką na duże zakupy do pobliskiego "Żanta" ( ͡° ͜ʖ ͡°) i jedną z głównych atrakcji dla mnie jak byłem gówniakiem była wizyta w tym maku, niezdrowe, ale pyszne żarcie i wystrój lokalu: cały przód amerykańskiego auta wbudowany w ścianę, szafa grająca, plakaty, neony... ehhh gdzie się podział ten polot (i czisy po dwa ziko)? ( ͡° ʖ̯ ͡°)

źródło: Facebook - PoWarszawsku

#warszawa #mcdonalds #nostalgia #kiedystobylo #feels
MARClN - McDonald's przy ulicy Ostrobramskiej w Warszawie, rok 1995.

Pamiętam jak r...

źródło: comment_1649370979TDepFkEy3RurgOtv4NCnr0.jpg

Pobierz
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@MARClN: w 2013 roku byłem w San Jose, po raz pierwszy w stanach, więc z ciekawości zajrzałem do maka w okolicy. W środku jakbym się cofnął do lat 60 :D klimat jak na tym zdjęciu. Podobne zaskoczenie w burgerkingu w londynie, obskurnie, zupełnie inaczej niż u nas, ale tam te sieci się chyba nie kreują na "restauracje".
  • Odpowiedz
@chigcht: jak 10 lat temu pracowałem w maku to korporacja miała system podziału na 3 poziomy cen(np małe miasta / duże miasta / centra dużych miast) gdzie ceny różniły się o kilkadziesiąt groszy + oczywiście lotniska gdzie wszystko jest o połowę droższe i nawet kupony nie obowiązują.
  • Odpowiedz
@MARClN: O BOŻE PAMIĘTAŁEM TEGO MAKA ZE WCZESNYCH LAT 2000! Tylko nigdzie nie mogłem znaleźć zdjęć, już powoli wątpiłem czy na pewno istniał. Za moich czasów było już mniej elementów rockandroll np. mniej stołków i bez lustra ale wciąż była ta maska cadillaca, szafa grająca i gitary
  • Odpowiedz
@MARClN: Zanim każdy mac wyglądał tak samo, kiedyś każdy czymś się wyróżniał. Np. w Częstochowie był wystrój siatkarski nawiązujący do bardzo popularnego tam AZS-u.
  • Odpowiedz