Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
Chciałbym ułożyć panele na bardzo krzywej drewnianej podłodze, gdzie w jedynym miejscu jest różnica poziomów to 1cm. Chciałem dać na to płyty OSB bez wpustu, ale widzę że się ostro uginają, czy można pod nie dać jakiś piasek, albo jak inaczej poradzić sobie z tymi krzywiznami?

#remontujzwykopem #remont
Kreation - Chciałbym ułożyć panele na bardzo krzywej drewnianej podłodze, gdzie w jed...

źródło: comment_1649321545IX0uGaiNPu13w6xkxy2beZ.jpg

Pobierz
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@edyta-ogorek: deski zgniją z czasem od wylewki.
@Kreation: podkladaj kawałki płyt OSB o różnych grubościach, lub drewniqnych desek pod płytę OSB w miejscach krzywizn. Z czasem i tak się ugnie ta podloga z desek i razem z nią wszystko
  • Odpowiedz
@Kreation: na czym leza te deski? Najlepsza opcja bylaby wylewka i po problemie. Jesli te deski sa w powietrzu i nie dotykaja ziemi to moze warto zrobic nowa prosta konstrukcje z drewna? Zrobic jakas kratownice z drewna, na to plyta osb pewnie nie mniej niz 30mm i wtedy juz prosto panele. Spory koszt niestety + duuuuzo pracy + smieci.
  • Odpowiedz
  • 2
@Kreation: tak żeby było na lata to w-------l te deski i rób podłogę z osb na m systemie podłogowym. Jakieś podkładanie klinów etc to nie wiem ile może wytrzymać
  • Odpowiedz
@Kreation: i pewnie te dechy sa krzywe nie? wypaczyly sie przez lata. Ja bym wymienil te dechy. Wiecej roboty, ale porzadnie zrobione.
Mam jeszcze taki pomysl: moze dalbys rade ogarnac jakies szlifowanie, cos jak cyklinowanie. Bo te dechy pewnie sa solidne i szkoda je wyrzucac. Kojarze ze na tartaku maja takie maszyny do wyrownywania desek - pewnie najpierw musialbys je oszlifowac z farby.
Moze ci to pomoze jakos link
  • Odpowiedz