Aktywne Wpisy

mirko_anonim +53
✨️ Jak radzić sobie z finansowymi dylematami w związku? Ⓘ
Tldr: moja narzeczona nie jest zadowolona z faktu, że pomagam finansowo moim rodzicom. Nie wiem co robić.
z narzeczoną planujemy ślub w następnym roku. Rzecz w tym, że coraz częściej widzę mniejsze i naprawdę zastanawiam się czy ten ślub to dobry pomysł, a po wczorajszej kłótni w ogóle zastanawiam się czy nie zerwać oświadczyn.
Jestem programistą i zarabiam bardzo dobrze. Narzeczona dowiedziała się, że
Tldr: moja narzeczona nie jest zadowolona z faktu, że pomagam finansowo moim rodzicom. Nie wiem co robić.
z narzeczoną planujemy ślub w następnym roku. Rzecz w tym, że coraz częściej widzę mniejsze i naprawdę zastanawiam się czy ten ślub to dobry pomysł, a po wczorajszej kłótni w ogóle zastanawiam się czy nie zerwać oświadczyn.
Jestem programistą i zarabiam bardzo dobrze. Narzeczona dowiedziała się, że
P4ncak3 +71
Pamiętam jak bylem mały i mama mi powtarzała ze nie ma nic gorszego niż facet co zostawia swój żonę dla młodszej. Ze kobiety starzeją sie jak mleko a mężczyźni jak wino i tym drugim palma dobija i biorą sobie młode kochanki zostawiając starą żonę w tyle. I dlatego tez, mama ma oddzielność majątkową z ojcem i nieruchomości są na nią zapisane- "na wszelki wypadek". Zawsze zakładało sie ze kobieta która jest młoda
źródło: Screenshot 2025-10-06 063157
Pobierz

Poza tym pamiętaj, że psychotropy nie leczą, tylko maskują i łagodzą objawy, musisz iść na terapię, żeby to miało sens, chęci do życia muszą wyjść od ciebie, a nie z leków.
Komentarz usunięty przez moderatora
@NosaczPospolity: dokładnie, terapia, leki same w sobie nie pomogą na zaburzenia psychiczne, potrzebne jest kompleksowe działanie
Może zamiast dawać szkodliwe rady inny, sam też weź się za ogarnięcie swojej psychiki i idź do przasnego psychiatry i na terapię?
W przypadku zaburzeń lękowych najważniejsza jest terapia i jeżeli chcesz się wyleczyć a nie
Leki są po to, żeby stłumić te najbardziej uciążliwe objawy, ale same w sobie psychiki nie naprawiają, takie są fakty niestety, jedyną opcją na całkowite wyjście z tego jest polaczenie leków z odpowiednią terapią, a nie wyniszczanie organizmu uzależniającym gównem.
Co ty porównujesz atak paniki po urwaniu ręki do zaburzenia? Zaburzenie to nieadekwatna odpowiedź organizmu na stres, darcie papy jak urwie Ci rękę to jak najbardziej adekwatna odpowiedź