To jest niepojęte że ludzie tak żyją i jeszcze się tym chwalą. I to wszystko z własnej woli. Naprawdę wolałbym popełnić samobójstwo niż żyć pod taką presją ciągłej pracy bez chwili dla siebie. Może jestem jakiś nienormalny, ale fajnie czasem pospać dłużej, poczytać książkę albo wyjść na piwo ze znajomymi.
@okno2137: próbowałam kiedyś nauki zaocznie, a w tygodniu praca. Nie dałam rady, ale i też nie chciałam. To jest dla ludzi którzy nie maja zadnych zainteresować i siedząc w mieszkaniu się nudzą. Nie dla mnie. Ale szanuję ich za determinację.
@Katiee: też próbowałem i nic z tego. Po dwóch miesiącach wypisalem się ze studiów. Nauki było dużo. Właściwie musiałbym przez większość wolnego czasu po pracy się uczyć, a weekendy spędzać na uczelni xD
@okno2137: nie no, 2 etaty samo w sobie #!$%@?, ale nie uwierzę w 2 etaty i jeszcze szkoła zaoczna jeżeli ktoś robi to dłużej niż miesiac, gl pracowania po 16h+2h pewnie na dojazdy odjazdy, wstanie, z 6h już widzę jak się umyjesz, zjesz, wyśpisz się jakkolwiek, nauczysz się czegoś. 1 Etat i studia to już nie jest łatwa rzecz.
@Katiee: Bardziej nazwałbym, że to jest dla ludzi co mają straszną determinację i dość przyszłościowe plany, bo faktycznie ciężko mieć wolny 1 dzień nawet
@okno2137: niektórym to odpowiada i czują się spełnieni w #!$%@?. To że tak nie potrafisz nie znaczy, że dla innych to czyste cierpienie. Poczucie celu jest ważne i jak tos tak potrafi #!$%@?ć czując w tym sens to jaki w tym problem?
@okno2137: Niewolnicy systemu, który ich tworzył od szkoły. Są małymi motorami napędzającymi tą wielką maszynę z której zysk czerpią nieliczni. Tym różnimy się od zachodu, tam ludzie mają większe oczekiwania od systemu, które ten musi spełniać by sam mógł istnieć. Tutaj dają sobie pluć w twarz i twierdzą, że pada deszcz.
@okno2137: Tylko, ze to nie jest takie zycie na zawsze. To jest zacisniecie pasa na jakis czas zeby pozniej bylo lzej... rozumiem to. Porownuje to nawet do mojej pracy w stosunku do pracy na ladzie: Ja: #!$%@? 3 tygodnie nonstoper poza domem na platformie, nie widze sie z zona i synem i jest ciezko ale pozniej 3 tygodnie w domu mam i laba za ktora tez placa. Inni na ladzie: Pracuja
Mirki chowam tatę. Nie wiem dlaczego to piszę tutaj, biorąc pod uwagę liczbę debilów na portalu... Ale pomyślałem że może ktoś to przechodził i zrozumie.... Jest mi w CH smutno i przykro #zalesie #religia #smierc
#pracbaza #antykapitalizm
z jednej strony podziwiam
a z drugiej to nie warto xd
@okno2137: no przecież popełniają, obok japonii chyba przodujemy xD
Potem to już z górki do piachu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Komentarz usunięty przez autora
Ja: #!$%@? 3 tygodnie nonstoper poza domem na platformie, nie widze sie z zona i synem i jest ciezko ale pozniej 3 tygodnie w domu mam i laba za ktora tez placa.
Inni na ladzie: Pracuja