Mam stworzoną listę rozwijalną (za pomocą opcji poprawność danych) która wyrzuca mi jedną kolumnę z innego arkusza (nr zleceń) - załóżmy kolumna B. Czy idzie w jakiś prosty sposób stworzyć dynamiczny filtr, który spowoduje że w liście nie będę widział całej kolumny B, tylko wiersze które mają wypełnioną kolumnę C lub NIE mają wypełnionej kolumny D?
@Thermao w 365 możesz zrobić arkusz pomocniczy i tam za pomocą funkcji Filter() możesz wstawić dynamiczne filtrowanie tabeli pokazujące tylko wiersze spełniające warunki, możesz brać listę rozwijana z kolumny b z tego arkusza pomocniczego.
Pewnie da się też taki filtr wpisać w warunek listy, ale nie mam czasu sprawdzić czy zadziała.
Strona główna Allegro na święta 2006, czyli 19 lat temu. Tak, to jest cała strona główna portalu bez żadnych zablokowanych reklam. No i komu kuźwa przeszkadzał taki internet? xD #allegro #internet #webdev #nostalgia #kiedystobylo
Cześć - pytanie
Mam stworzoną listę rozwijalną (za pomocą opcji poprawność danych) która wyrzuca mi jedną kolumnę z innego arkusza (nr zleceń) - załóżmy kolumna B. Czy idzie w jakiś prosty sposób stworzyć dynamiczny filtr, który spowoduje że w liście nie będę widział całej kolumny B, tylko wiersze które mają wypełnioną kolumnę C lub NIE mają wypełnionej kolumny D?
Pewnie da się też taki filtr wpisać w warunek listy, ale nie mam czasu sprawdzić czy zadziała.