Wpis z mikrobloga

#eldenring #darksouls #fromsoftware
Premiera Elden Ring jest już za nami, długo wyczekiwana gra przez fanów soulslike nie zawiodła, ale czy rzuciła jakieś nowe wyzwanie? Dziś mam dla was film, w którym omówię poziom trudność jaki jest w Elden Ring i porównam go do trylogii Dark Souls. Również w filmie znajdziecie odpowiedź od jakiego soulslike zacząć swoją przygodę.
Zapraszam do oglądania.
Sarnowm3 - #eldenring #darksouls #fromsoftware 
Premiera Elden Ring jest już za nami...
  • 7
a tak tldr? Elden trudniejszy?

@Vigo_Von_Homburg_Deutschendorf: zależy jak i kim grasz... ten sam boss może sprawiać mnóstwo klopotów komuś kto gra miecz/tarcza i stanowić wiekszy problem, niż jakikolwiek boss z serii soulsów, a jednoczesnie, dla kogoś grającego magiem, ten sam boss może nie być żadnym wyzwaniem ¯\_(ツ)_/¯ i vice versa, mag moze miec problem z czymś co dla knighta nie będzie wyzwaniem
@Sarnowm3: z tego co kojarzę to u Rennali nie ma posągu i trzeba jednak kawałek dobiec i albo uciec, albo zabić kilku wrogów.

@tarkaz: pamiętam jak w DS chyba ze 100 razy pierwszego bossa próbowałem ubić mieczem zanim mi się udało, magiem za drugim razem tylko dlatego że myślałem że zdążę ubić a spokojnie mogłem sie odturlać i uleczyć, z kolei crystal sage magiem to była męczarnia w uj, a