Aktywne Wpisy

Mega_Smieszek +70
źródło: temp_file7155917653213251767
Pobierz
bluffek +2
#gielda Zaraz wyniki IONQ i Bumble, dwóch spółek w które jestem załadowany po same jaja opcje call i w akcje. Siedzi ktoś w nich? Nawet jak nie to jak obie kibel to sporo stracę, jak obie w górę pójdą to najpewniej największy zysk będę miał odkąd się bawię w giełdę. Oddech przyspieszył

#pracbaza #pracait #praca #programista15k
Moja pierwsza praca w #it korpo (staż), czuje małą satysfakcje z bycia w projekcie w którym jestem aktualnie ( ͡° ʖ̯ ͡°) do roku stażu jeszcze parę miesięcy brakuje.
Ogłoszenie to było #python backend, w praktyce jak spojrzę z lotu ptaka na projekt i taski które robiłem to najwięcej naprawiałem bugów w kubernetesowych i helmowych chartach, a programowania tyle co kot napłakał w efekcie czuje, że z samego programowania dosyć mało poszerzyłem wiedzę, jasne trochę podbity skill z tego co to jest kubernetes, docker i tak dalej, ale mówiąc szczerzę myślałem, że będę więcej klikał w tym pythonie aniżeli zajmował się typowo infrą.
Zastanawiam się co robić, perspektywy awansu w firmie w której pracuje są mocno średnie, nie czuje żebym miał czas jakiś na rozwój przeznaczony gdzie moi rówieśnicy mają coś takiego i zazdroszczę im w sumie, bo ja się czuję czasami jakbym przepalał czas gdy spędzam na czytaniu o technologii której dotyczy mój task xD, idk z czego to wynika, może z podejścia menagera, który wychodzi z założenia, że ma być robione i będziesz się uczył w trakcie robienia, co jest oczywiście prawdą, ale w praktyce mam wrażenie, że często posiadam skrawki jakiejś wiedzy, której dotyczył mój task np mutacje w graphql, ale ogólnego oglądu na grapql już nie, po pracy mam jeszcze studia dzienne na które robię rzeczy i też najzwyczajniej w świecie chce mieć trochę czasu wolnego, a i tak już nawalam trochę jak robot i tego czasu wolnego coraz mniej.
Moje pytanie jest takie, nie wiem za bardzo co mam robić, tłuczenie k8s chartów nie sprawia mi za bardzo satysfakcji na dłuższą metę, nie wiem czy nie zabrać się za naukę #django i w to celować bardziej czy może w ogóle uciec z pythona w co innego patrząc na oferty pracy, które się skupiają na data science czy ML, nie wiem jakiś c#, java, chociaż też nie wiem jak to miałoby wyglądać potem na CV, rozumiem, że jakiś projekt na githubie musiałby pokazać, że chociaż z tych języków coś się doszkoliłem.
Mam po prostu kryzys wiary w swoje umiejętności chyba i kryzys wyboru tego co chciałbym robić, bo wybór jest dość duży i człowiekowi ciężko się na coś konkretnego zdecydować. Człowiek niby bliżej końca #studbaza ale mam wrażenie, że umiem coraz mniej (a może uświadomiłem sobie ile jeszcze nie umiem XD!)
Koledzy bogatsi stażem doradźcie cokolwiek w moich życiowych rozterkach, chętnie wysłucham wszystkich ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #621fa969570e67d26620c3e4
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: karmelkowa
Przekaż darowiznę