Aktywne Wpisy
Imperator_Wladek +328
p0melo +6
#pracbaza #programowanie #pracait #inwestycje #finanse #warszawa #gospodarka
Jestem programistą zarabiam 15k brutto = 10k netto, po odjęciu wydatków na życie zostaje mi 7k. Nie jestem rozrzutny, nie chodzę do restauracji, nie kupuję ciuchów w Viktacu. Odkładając wszystkie oszczędności na wymarzone mieszkanie, w nowoczesnym stylu, 3 pokojowe muszę zbierać 12 lat aby kupić za gotówkę. Wyliczenia przy założeniu że ceny nie ulegną zmianie, a za 12 lat to ceny mogą pójść o 100%
Jestem programistą zarabiam 15k brutto = 10k netto, po odjęciu wydatków na życie zostaje mi 7k. Nie jestem rozrzutny, nie chodzę do restauracji, nie kupuję ciuchów w Viktacu. Odkładając wszystkie oszczędności na wymarzone mieszkanie, w nowoczesnym stylu, 3 pokojowe muszę zbierać 12 lat aby kupić za gotówkę. Wyliczenia przy założeniu że ceny nie ulegną zmianie, a za 12 lat to ceny mogą pójść o 100%
Jak wszyscy wiemy mężczyznom w wieku od 18 do 60 lat, jako ludziom drugiej kategorii, zakazano opuszczania Ukrainy. Kobiety, jako klasa uprzywilejowana (ludzie premium) mogą natomiast przekroczyć granicę i znaleźć schronienie w Polsce (gdzie jest nawiasem mówiąc wielu mężczyzn, którzy chętnie się nimi zaopiekują).
Gdybyście byli strażnikami granicznymi po ukraińskiej stronie i zjawiłaby się osoba wyglądająca jak mężczyzna w wieku 20 lat, która twierdziłaby że czuje się kobietą i nazywa się Magda oraz chce przejść operację korekty płci to wypuścilibyście taką osobę z Ukrainy czy waszym zdaniem powinna walczyć o kraj i poświęcić za niego życie? Chętnie poznam uzasadnienie.
Druga sytuacja to osoba, która urodziła się kobietą, ale czuje się mężczyzną - i tu również pytanie, czy taka osoba powinna umierać za kraj tak jak cisheteroseksualni mężczyźni, czy przysługuje jej przywilej opuszczenia kraju.
#ukraina #neuropa #blackpill #rozowepaski #logikarozowychpaskow #logikarozowychpaskow #lgbt #feminizm #lewica
Co powinno decydować o nadaniu przywileju do ucieczki za granicę w razie wojny?
w tym pytaniu jest już zawarta teza
@NoJakNieJakTak: no nie, faceci mają zakaz, stąd to pytanie...
właśnie 100 skrin więc dostajesz nagrodę w postaci ***** * ****( ͡° ͜ʖ ͡°)
Z drugiej strony rozumiem podejście prezydenta UA i w czasie wojny nie ma dobrych decyzji są tylko złe i bardzo złe.
Komentarz usunięty przez autora
Nie wszystkie osoby trans chcą poddawać się korekcji płci. A osoby po korekcji często nie mają już dysforii.
Leczona jest dysforia, nie transpłciowość.
Poproszę źródło badań.
Jak nie mają dysforii to mogą. Problem jest z samym istnieniem poboru.
Co do różnicy między zaburzeniami a chorobami psychicznymi, czy to nie jest tylko kwestia uproszczenia kwalifikacji w ramach Międzynarodowej Klasyfikacji Chorób i Problemów Zdrowotnych? Zaburzenia długotrwałe które jak rozumiem dotyczą osób transeksualnych - rozpoczynają się już w pierwszej fazie rozwoju seksualnego (3-4 lat) i jako że są długotrwałe możemy je uznać za chorobę psychiczną. Czy definicja dysforii która jest określana jako głęboki i długotrwały stan niezadowolenia nie wpisuje się
Zależy co jest celem. Dla mnie jest nim wolność. Pobór nie różni się to absolutnie niczym od niewolnictwa, chyba że na gorsze. Mimo wszystko niewolników rzadko przymusowo wysyłano na śmierć.
Uzupełnienie strat, k*