Wpis z mikrobloga

@kaaban: to jest źle postawione pytanie. Nie kiedy, tylko gdzie. Są miejsca, gdzie śmierdzi regularnie, takie gdzie pośmiarduje czasami i kompletnie wolne od smrodu.
Na Siedlcach na przykład nie zdarzyło się czuć. Na Chełmie i w centrum sporadycznie. W niektórych częściach Jasienia notorycznie. ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@kaaban: na przestrzeni lat. Jestem tam pięć dni w tygodniu i niemiłe zapachy są średnio raz na 10 dni.

Edit: mam na myśli stary Chełm, nie okolice Havla.

@krystal_Tri_tapik: Raz na 10 dni to sporadycznie? XD sporadycznie to jest raz na kwartał
  • Odpowiedz
@krystal_Tri_tapik: Nie, najwyraźniej nie rozumiesz co to znaczy sporadycznie. Np. Jak tramwaj psuje się raz na 10 dni to jest to sporadycznie? Jak pracownik spóźnia się do pracy raz na 10 dni to jest to sporadycznie? Jeżeli upijasz się raz na 10 dni to jest to sporadycznie?

Nie macie wstydu z obrona tego syfu Gdańskiego
  • Odpowiedz
@kaaban: 2 lata w przymorzu mieszkałem , nie poczułem ani razu tego smrodu. Nie znam nikogo (nawet rodowitych mieszkańców), którzy by się skarżyli na smród w przymorzu, żabniance. Także nie wiem co ty czujesz w tych dzielnicach.
  • Odpowiedz
@kaaban: 2 lata w przymorzu mieszkałem , nie poczułem ani razu tego smrodu. Nie znam nikogo (nawet rodowitych mieszkańców), którzy by się skarżyli na smród w przymorzu, żabniance. Także nie wiem co ty czujesz w tych dzielnicach.

@Shell136: Może mieszkałeś na przymorzu w latach 90. Aktualnie już wszyscy otwarcie przyznają, że problem ze smrodem jest coraz większy i śmierdzi w miejscach, gdzie kiedyś nie śmierdziało w ogóle, czyli
  • Odpowiedz
2 lata w przymorzu mieszkałem , nie poczułem ani razu tego smrodu. Nie znam nikogo (nawet rodowitych mieszkańców), którzy by się skarżyli na smród w przymorzu, żabniance. Także nie wiem co ty czujesz w tych dzielnicach.

@Shell136: mieszkam na przymorzu od 3 lat. Pierwsze 2 lata rzeczywiście nie "pachniało". Ostatni rok (zaczęło się chyba w okolicach września 2021) poczułem te mityczne Szadółki, pierwsze dni nie ogarniałem o co chodzi, myślałem,
  • Odpowiedz
@kaaban: @Soothsayer: Nie neguję, że wam coś śmierdzi, ale pisanie o smrodzie z szadółek dzień w dzień w przymorzu jest już trochę śmieszne. Szczególnie, że takie komentarze są tylko na wykopie albo raporcie Trójmiasto. W takim tempie to niedługo na Helu będzie to czuć.
  • Odpowiedz