Wpis z mikrobloga

skąd to się wzieło #bitcoin ? niech ktoś mi jak dziecku wytłumaczy , samo sie z siebie zrobiło? i teraz płace nikomu prawdziwe pieniadze żeby kubić #bitcoin
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@globalgsmtm: @bitcoinet: @archlinuxuser: Bitcoiny są wytwarzane dzięki bardzo wielu ludziom na całym świecie którzy udostępniają ogromną moc obliczeniową, używając programu który rozwiązuje zaawansowane problemy matematyczne. czyli jak? sami sobie hajsy wytwarzają i mają bez kupowania ? to ja też sobie sam chcę wytworzyc
  • Odpowiedz
Bitcoiny są wytwarzane dzięki bardzo wielu ludziom na całym świecie którzy udostępniają ogromną moc obliczeniową, używając programu który rozwiązuje zaawansowane problemy matematyczne. czyli jak? sami sobie hajsy wytwarzają i mają bez kupowania ? to ja też sobie sam chcę wytworzyc

@domino01: Możesz, ale będzie Cię to kosztowało bardzo dużo prądu i czasu.
  • Odpowiedz
@domino01: Można na dysku, można na jakimś serwisie w Internecie, można też na kartce papieru.

Z każdym kontem (adresem btc) jest powiązana kwota pieniędzy jaką można wydać, jeśli posiada się do tego konta hasło. Na komputerze do zarządzania takimi kontami możesz użyć odpowiednich programów.
  • Odpowiedz