Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 34
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Laukaer:
Zresztą brudasa-bułgara wyglądającego jak bękart po osmańskim sołdacie też widziałem. I to serio był brudasem, bo z higieną to było ciężko u niego. A do tego strasznie nie do życia z charakteru, zakłamany i agresywny. Jego obecność była uciążliwa.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 8
@demagog: co ty p--------z. Niechęć Czechów do Polaków jest znana od lat, każdy kto tam był to potwierdzi. Nie pamiętasz chociażby reklamy T-Mobile sprzed kilku lat? Mają nas za cwaniaków
  • Odpowiedz
@FrasierCrane:
My się z Czechami "nie lubimy", ale to nie jest tak na serio. Takie kurtuazyjne uszczypliwości, żartobliwe. Bardziej się z innymi nie lubimy. Pamiętam kiedy miałem 7 lat i byłem z rodzicami w Czechach, traktowali mnie jak Czecha, bo fenotyp ten sam i uczyli języka.
  • Odpowiedz
@wypok312: ja znam paru Słowaków i oni poza niechęcią taką zwykłą przygraniczną do sąsiada (chodzi mi o to że jak mieszkasz przy granicy to ludzie z tamtej strony zawsze są dla ciebie złodziejami i cwaniakami) niezbyt nas lubią, ale to może przez to że nie ogarniają czemu my ich tak kochamy za nic xD
  • Odpowiedz
@ArekMaupa:
Nie wiem, akurat ja godnie reprezentowałem kraj, tak jak na pic related. Z obu stron był poziom, kultura i szacunek. I mam nadzieję że reszta Polaków też idzie w tym kierunku.
  • Odpowiedz
  • 7
@FrasierCrane Byłem z 4 miesiące temu w Pradze i wszyscy byli supermili. W restauracjach kelnerzy czasem nawet mówili po polsku ¯_(ツ)_/¯
@ArekMaupa
Słowacy raczej mają w Polsce dużo gorsza reputację niż Czesi. Szczególnie ich skorumpowani gliniarze którzy od razu wyciągają łapska po łapówkę widząc samochód na polskich blachach.
  • Odpowiedz
@FrasierCrane: sprawdź sobie statystyki. Uszczypliwości wobec sąsiadów to normalna rzecz w każdym rejonie świata i stereotyp Polaka jako cwaniaka zbytnio nie odbiega od normy.

W rzeczywistości Polacy są postrzegani raczej lepiej niż gorzej.

Aha i jeszcze na koniec: aby nie być postrzeganym jak Moskal warto nie zachowywać się jak Moskal.
  • Odpowiedz