Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 22
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@soroz30: @default1: to nie był pierwszy incydent, najpierw ostrzegali aż się w------i i poszedł strzał. Ruskie z tego co pamiętam potępili to i ściemniali ze to jednak było nas terenem Syrii ale żadnego militarnego odwetu nie było.
  • Odpowiedz
@timeofthe: nie wiem na ile prawdziwa jest ta historia kurska ale są teorie że amerykanie cwikneli torpeda w okręt kurska a potem orznieci bo groziło to skandalem i trzecia wojna światowa ublagali ruskich o nie wyciąganie konsekwencji anulując im długi

To taka analogią do zachowania Turcji
  • Odpowiedz
@dziacha: nie mam wiedzy co zrobili potem ruskie, czy to po ostrzale bombowca czy w przypadku kurska, bo nie wiem o co pytasz. Kiedyś oglądałem jakiś dokument o kursku i mi się tak przypomniało.
  • Odpowiedz
@xdrcftvgy @default1 @timeofthe @patatier A tego już nikt nie pamięta: zastrzelony ambasador rosyjski podczas publicznych wystąpień
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Assassination_of_Andrei_Karlov
A Polska cichutko nawet w kwestiach ukraińskich czy NS - a jakby PL miała okręty podwodne i konkret jednostki to cyk i w NS byłaby "awaria" co miesiąc. Od razu inna gadka.
Saeglopur - @xdrcftvgy @default1 @timeofthe @patatier A tego już nikt nie pamięta: za...

źródło: comment_16454076093LfepgNUJvgPy4uK8kYTU9.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz