Wpis z mikrobloga

#mechanikasamochodowa #motoryzacja

Auto stało zimę. Chciałem zawieźć na złom dzisiaj, okazało się, że ręczny skorodował i nie mogę ruszyć. W dodatku zaparkowany jest tyłem. Co mogę zrobić? Za kilka tygodni kończy się polisa i chciałbym się pozbyć tego szrotu w tym czasie.

Pytanie to ludzi bardziej into motoryzacja. Co z tym zrobić, żeby najmniejszym kosztem się tego pozbyć. Da się to w ogóle na lawetę załadować? Pomoc drogowa ile mnie skasuje? Wystawić na olx i niech się kupujący martwi? Za 500zł, 300zł 100zł? Nie mam już pomysłów.
Pobierz
źródło: comment_16452685483Q7RsQfpUytEwkLIde2t6i.jpg
  • 21
@CXLV: nie masz asistanca w OC ? Czasami dają w promce do OC . Zadzwoń na infolinię ubezpieczyciela . Wiele osób o tym zapomina .

U nas że szeptu lawetami przyjeżdżają auto zabierają . Mają bęc wciągarkę i druga przyczepę co by kierowca mógł dwa autka na raz zabrać .
: nie masz asistanca w OC ?

@trzaichlac69: mam AC, ale w wersji ubogiej, tj laweta i pomoc drogowa w razie wypadku, a nie awarii.

przyjadą ze złomu i załadują na lawete

@WstretnyOwsik: ale jak tylne koła zablokowane, to jak wjedzie na lawetę?

Przetnij linkę.

@red7000: tylko właśnie czy to blokuje linka, czy bębny są tak skorodowane, że się zablokowały na amen?
@CXLV: W zeszłym roku miałem zablokowane tylne koła w Corsie C i nie mogłem odblokować ręcznego. Zdjąłem koła, lewar, obiłem bębny gumowym młotkiem. Zaczęło jeździć.
@Seractil12: nie mam młota, młotek jaki posiadam jest dość małych rozmiarów i masy, a co za tym idzie może przenieść stosunkowo niską energię. Ale może da radę. W co mam celować? Śruby, felga?
ale jak tylne koła zablokowane, to jak wjedzie na lawetę?

@CXLV: Jak ma dobrą wyciągarkę to nawet terenówkę z 4 kołami zablokowanymi wciągnie czy nawet bez kół.