Aktywne Wpisy
lubiejescfrytki +40
Mija mi kolejny miesiąc na bezrobociu. Wstyd mi, że mam ponad 30 lat i nie pracuję, tylko pobieram zasiłek. Boję się iść do pracy. W żadnej nie miałam łatwo na początku i obawiam się powtórki z przeszłości. Mam w sobie coś, co zniechęca do mnie ludzi, dopiero gdy dłużej pracowałam, zaczynali mnie lubić. Wciąż mam w głowie takie sytuacje z przeszłości, że nikt nie chciał mnie szkolić, albo denerwował się, bo czegoś
wfyokyga +13
Hehe bo wiecie
Nie ma lepszego świata wymyślonego niż ten, stworzony przez Tolkiena
Nie ma
Nie handlujcie z tym
#wladcapierscieni #film #tolkien #oswiadczenie #fantasy #lotr
I nie zgadzam sie, ze stwierdzeniem, iz nie ma lepszego swiata.
Swiat Tolkiena jest gelnialny w odbiorze, lekki latwy i przyjemny - ale do bolu sztampowy. To nic innego jak najzwyklejsza w swiecie walka dobra ze zlem.
Sa inne swiaty o wiele bardziej rozbudowane, niz tel LOTRowy.
https://youtu.be/-8b4YYU1fCY
@Prima_aprilis: świat to on może i potrafi stworzyć, ale postaci są płytkie jak kałuża ( ͡° ʖ̯ ͡°)
@Wolollolollo: Co najwyżej Diuna>Władca Pierścieni. Uwielbiam Diunę, ale mam wrażenie, że przy niej Herbert wzbił się na swoje absolutne wyżyny. Zafascynowany Diuną sięgnąłem po inne jego książki i no cóż... autentycznie niektóre z nich to po prostu gówna. W tym względzie polecam zwłaszcza Zielony Mózg, który ma ciekawy pomysł, a druga połowa książki to prawie jak żart, gdzie lepsze rzeczy wychodzą od średnio utalentowanych licealistów. Oczy Heisenberga
Z kolei jakieś SF przeczytałem dwa po angielsku, ostatnio trzeci wyszedł - to już typowo dla dla nastolatków, ale jakoś mnie nie znudziło.
still better love story than twilight ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@bary94pl: nom. oklepane w książce pisanej w okolicach II WŚ ( ͡° ͜ʖ ͡°)