Wpis z mikrobloga

To nie prawda. Pierwszy tom władcy pierścieni jest mdły i nudny i przypomina liniową bajkę dla dzieci gdzie bohaterowie szli z punktu do punktu.
Gra o tron była wielokrotnie bardziej złożona, wielowarstwowa i zaskakująca
  • Odpowiedz
nie no w łotr to trzeba było że słownikiem oglądać xD wcale tam nie mówili po angielsku xD

@1aisomasaisoz: tak jak powiedziałem, każdy miał swój język

gobliny też mają swój język ale używana angielskiego. Tak samo jak pająki

@1aisomasaisoz: Jest różnica między "mają swój język", a stworzeniu kilku języków na potrzeby ras. Może zaprezentujesz coś w języku węży albo goblinów z pottera? Bo ja mogę przedstawić czarną mowę
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@celos13: zależy. Jeśli chodzi o 40k to od herezji horusa ja zaczynałem.
Jak nie masz czasu, lub nie chce ci się czytać to polecam kanał na YT "Wojtek czyta warhammera"
Świetnie się tego słucha w tle, jak coś robisz.
  • Odpowiedz
@TantnisKrzyzowiaczek: To fakt, są filmy których nic nie przebije, ale to k---a nic, moje b---y:
American Gangster (bardzo lubię postać Franka Williamsa)
Lot (zajebiście ukazany upadek, ale i moment w którym człowiek się przełamał i przestał brnąć dalej - zawsze płaczę na tym filmie w momencie przesłuchania i przyznania się do wszystkiego, kolejny raz p------j Danzel)
Władca Pierścienia (uniwersum, postacie i to, że całość naprawdę sensownie się splata)
Szeregowiec Ryan
  • Odpowiedz
@1aisomasaisoz: Mówię, czy możesz mi przedstawić coś w języku węży, a nie alfabet. Język to coś więcej niż litery.

zresztą co to za argument że stworzyli kilka języków xD

Tolkien stworzył. W pojedynkę. Składnię, fleksję,
Zatwardzenie - @1aisomasaisoz: Mówię, czy możesz mi przedstawić coś w języku węży, a ...
  • Odpowiedz
@Vavali: Resztka orków? Przecież ich tam było ponoć jakieś 10 razy więcej niż zjednoczonej armii ludzkiej, czy jakkolwiek ją tam zwał. Przypominam, że kluczowym momentem walki było wysadzenie muru, gdzie ludzkość już była gotowa się poddać, a sytuacja wyglądała tak źle, że nawet nieśmiertelna trójca nie była w stanie nic zaradzić. No ale idąc dalej...
Zmęczeni byli orkowie? Orkowie (czy tam uruk hai, już mniejsza o większość), którzy byli magicznie
  • Odpowiedz
@bary94pl: Widzę, że nie oglądałeś uważnie. Isengard zdecydował się atakować Helmowy Jar właśnie z powodu braku armii Rohanu, która została wygnana (na filmie zauważ jak potężna była). Gandalf powiedział żeby wypatrywać go o świcie, Jar grał na czas. Zmęczeni/niedobitki miałem na myśli armie Sarumana która poniosła straty jeszcze przed najazdem Rohanu. Uruk hai to głupie, chcące tylko zabić potwory. Widząc światłość Gandalfa i ilość szarży krótko mówiąc zrobili w gacie
  • Odpowiedz