Aktywne Wpisy

WilecSrylec +757
Pamiętacie jak kilka lat temu w Warszawie spadł autobus z wiaduktu? Zginęła wtedy jedna osoba, a 22 zostały ranne. Sprawca wypadku dostał 7 lat więzienia i dożywotni zakaz prowadzenia pojazdów. Oczywiście skuteczny jak wszystko w Polsce, dziś rano potrącił człowieka i uciekł z miejsca wypadku, może dla zachęty dostanie drugi zakaz.
31-latek w środę rano potrącił mężczyznę na rondzie Tybetu w Warszawie. Kierowca zbiegł z miejsca wypadku, ale wkrótce został zatrzymany. Okazało
źródło: 000A85442F2YOIKC-C116-F4
Pobierz
yawa +162
10 lat ciułania po troszku ale udało się 20 lat przed terminem :)
Pijcie ze mnom kompot.
#nieruchomosci
Pijcie ze mnom kompot.
#nieruchomosci
źródło: bn
Pobierz

Pisowiec - "bogaci powinni płacić wieksze podatki, bo to nie w porządku, ze jak np obaj płacimy 500zl podatku i ja mam wypłatę 3000 a on 10000 to dla niego te 500zl ma mniejszą wartosc niz dla mnie"
Ja-"nikt ci nigdy nie zabraniał dobrze zarabiać, twoje możliwości finansowe to pokłosie twoich życiowych decyzji"
P-"ale nie każdy moze byc prezesem. Sa potrzebni ludzie ktorzy wykonuja prosta robotę "
W dalszej czesci po moim narzekaniu na polski lad
P- " jak ci się nie podoba jak rządzi pis to mozesz kandydowac do sejmu i zmienić Polskę "
( ͡º ͜ʖ͡º)
No i hit "zbigniew ziobro to bardzo inteligentny i dobry człowiek i ja mu ufam pod każdym wzgledem"
No to tyle
#bekazpisu #bekazpodludzi
Komentarz usunięty przez moderatora
Oczywiście domyślam się, że wszyscy zwolennicy wyższych podatków chcą podnieść je osobom zarabiającym więcej od nich, bo
Komentarz usunięty przez autora
@Deszczowski: dokładnie, jak to tak, ktoś śmiał śmieć żyć na lepszym poziomie i mieć więcej, tak nie może być, zabrać mu, ma mieć
@azen2: Niczego nie sugeruje. To, że 500 zł ma mniejszą wartość "emocjonalną" dla człowieka bogatego nie oznacza, że jest mniej warte ekonomicznie. Idąc tym tokiem myślenia ceny w sklepach też powinny być proporcjonalne do zarobków. Pomijając to, kto i na jakiej podstawie miałby mieć prawo a priori decydować, że "Twoje 500 zł jest warte mniej niż moje 500 zł"? Ciekawe, że zawsze mówią tak ci, którzy na redystrybucji zyskują. Jedyną przyczyną progresji podatkowej jest d**kratyczny system w którym biedniejsza większość prowadzi gry o sumie zerowej przeciw bogatszej większości, a nie jej przewaga ekonomiczna.
@su1ik: Miło, że płacisz 45% podatku, fajnie jest być ruchany w dupę?
Ja w tym czasie robię dyżur na
Ja kupuje sobie szkolenia, ogladam przerozne vlogi tematyczne, uczestnucze w webinarach, ucze sie dodatkowego jezyka
@su1ik: https://en.wikipedia.org/wiki/Taxation_in_Germany
Ale wiadomo, Ty lubisz socjalizm i wysokie podatki, dlatego mieszkasz w Niemczech, bo kochasz płacić wysokie podatki ( ͡° ͜ʖ ͡°)
A mi się wydaje, że nie żaden darwinizm tylko d**okracja, o której już Marks mówił, że prowadzi do