Aktywne Wpisy

maikeleleq +61
I wy się dziwicie że #p0lka nadal są takie wybredne? Jedna drugą napędza do szukania sponsora z zadatkami na męża XD #logikarozowychpaskow
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Dlaczego nie czuję się szczęśliwa w związku?
Mam problem - jestem w związku od prawie roku, ale nie czuję się szczęśliwa. Mam 24 lata, mój chłopak 21. Kocham go, naprawdę go kocham i dlatego nie wyobrażam sobie, żebym go zostawiła, zwłaszcza że myślę, że tacy ludzie jak on są rzadkością. Jest bardzo wierny i lojalny, troszczy się o mnie, stawia na komunikację i szczerość. Zawsze, gdy coś mi się nie podoba, on to natychmiast zmienia. Wielokrotnie prosił mnie, żebym mu od razu powiedziała, jeśli nie podoba mi się jego zachowanie, ponieważ nie chce mnie stracić i chce być dla mnie najlepszy. Mówi, że jest niesamowicie szczęśliwy ze mną i że jest wdzięczny, że mnie ma. Mówi mi wiele czułych rzeczy. Dzwoni do mnie, gdy śni mu się, że z nim zrywam, tylko po to, żebym mogła go zapewnić, że nadal go kocham. powiedział mi, że od jakiegoś czasu ostatnio czuje, że go zostawię, bo jego zdaniem ma niesamowite szczęście, że mnie ma i boi się, że nie jest dla mnie wystarczający. Ostatnio nawet poprosił mnie, żebym mu mówiła, kiedy myślę o rozstaniu, bo chce mieć szansę to naprawić, bo nie stać go na to, żeby mnie stracić. Czuję, że znalazłam naprawdę cudowną osobę, a mimo to nie czuję się szczęśliwa - cały czas chce mi się płakać, marzę nawet o tym, żeby przestać go kochać, bo wtedy byłoby mi łatwiej odejść. Jednocześnie nie wyobrażam sobie być z kimś innym, bo to z nim chcę być... Macie jakieś pomysły, jak sobie z tym poradzić?
#zwiazki
Dlaczego nie czuję się szczęśliwa w związku?
Mam problem - jestem w związku od prawie roku, ale nie czuję się szczęśliwa. Mam 24 lata, mój chłopak 21. Kocham go, naprawdę go kocham i dlatego nie wyobrażam sobie, żebym go zostawiła, zwłaszcza że myślę, że tacy ludzie jak on są rzadkością. Jest bardzo wierny i lojalny, troszczy się o mnie, stawia na komunikację i szczerość. Zawsze, gdy coś mi się nie podoba, on to natychmiast zmienia. Wielokrotnie prosił mnie, żebym mu od razu powiedziała, jeśli nie podoba mi się jego zachowanie, ponieważ nie chce mnie stracić i chce być dla mnie najlepszy. Mówi, że jest niesamowicie szczęśliwy ze mną i że jest wdzięczny, że mnie ma. Mówi mi wiele czułych rzeczy. Dzwoni do mnie, gdy śni mu się, że z nim zrywam, tylko po to, żebym mogła go zapewnić, że nadal go kocham. powiedział mi, że od jakiegoś czasu ostatnio czuje, że go zostawię, bo jego zdaniem ma niesamowite szczęście, że mnie ma i boi się, że nie jest dla mnie wystarczający. Ostatnio nawet poprosił mnie, żebym mu mówiła, kiedy myślę o rozstaniu, bo chce mieć szansę to naprawić, bo nie stać go na to, żeby mnie stracić. Czuję, że znalazłam naprawdę cudowną osobę, a mimo to nie czuję się szczęśliwa - cały czas chce mi się płakać, marzę nawet o tym, żeby przestać go kochać, bo wtedy byłoby mi łatwiej odejść. Jednocześnie nie wyobrażam sobie być z kimś innym, bo to z nim chcę być... Macie jakieś pomysły, jak sobie z tym poradzić?
#zwiazki

Pisowiec - "bogaci powinni płacić wieksze podatki, bo to nie w porządku, ze jak np obaj płacimy 500zl podatku i ja mam wypłatę 3000 a on 10000 to dla niego te 500zl ma mniejszą wartosc niz dla mnie"
Ja-"nikt ci nigdy nie zabraniał dobrze zarabiać, twoje możliwości finansowe to pokłosie twoich życiowych decyzji"
P-"ale nie każdy moze byc prezesem. Sa potrzebni ludzie ktorzy wykonuja prosta robotę "
W dalszej czesci po moim narzekaniu na polski lad
P- " jak ci się nie podoba jak rządzi pis to mozesz kandydowac do sejmu i zmienić Polskę "
( ͡º ͜ʖ͡º)
No i hit "zbigniew ziobro to bardzo inteligentny i dobry człowiek i ja mu ufam pod każdym wzgledem"
No to tyle
#bekazpisu #bekazpodludzi
Problemem nie tyle jest wysokość podatku tylko samo prawo podatkowe które w Polsce jest baaaaaardzo skomplikowane i nawet księgowi z dużym doświadczeniem często nie są pewni jak wyliczyć podatek należny. No i jeszcze pytanie na co te podatki są redystrybuowane.
W Polsce nie wiem czy istnieje jakaś usługa publiczna na względnie wysokim poziomie.
Opieka zdrowotna? Ledwo zipie. Oświata? Nauczyciel mianowany zarabia około 3500 zł netto, a klasy są przeładowane uczniami+ wysoka średnia wieku wśród nauczycieli. Policja także
Komentarz usunięty przez autora
@Glimpse0fTheFuture: Suma podatków w dolarach per capita
@stray_dog: nie tylko do przedsiębiorców, ogólnie do ludzi, którzy mają więcej niz inni, choćby osoby, które np dostały cos w spadku - to powoduje bardzo mocny ból dupki w naszym społeczeństwie, co jest smutne bo zamiast każdy zająć się sobą to jest jak jest.
@stray_dog: to jest właśnie najgorsze u lewicowej zarazy - będzie ci mówić co i ile potrzebujesz, a powyżej tego zabrać bo nikt tyle nie potrzebuje.
Wskazałem jedną cechę- u nas za rządami Pis obciążenia podatkowe rosną, a usługi publiczne wydają się być jeszcze gorsze biorąc pod uwagę opiekę medyczną czy sądownictwo. Kto jest odpowiedzialny np. za szczątkową opiekę psychiatryczną dla
@worldmaster: Gdzie niby? Zacietrzewienie prymitywów w tym kraju coraz bardziej przeraża... Proste zazdrosne polaczki ze wsi.
@Glimpse0fTheFuture: To wystarczy policzyć przez PKB. W Polsce to 5479$ rocznie, w Niemczech 18746$.
Za 200 tysięcy kupisz Skodę, za 600 tysięcy Porsche. Oczekujesz tej samej jakości?
@su1ik: Nie mam pojęcia.
Teraz moje pytanie - ile razy więcej zarabiasz od swojej sprzątaczki?
@stray_dog: chodzi raczej o to, że jeśli jakąś pomoc mieli to nie było to efektem przymusowego odbierania pieniędzy innym, a raczej efektem tego, że udzielona im pomoc zapewne pochodziła od ich bliskich i była zupełnie dobrowolna - nie widzisz różnicy?
Pytasz o wszystkie moje biznesy czy tylko szpital?