Zawsze się stresuję w-----------c z roboty ludzi - jeden prawie płakał, kolejny też po czym sam mu załatwiałem inną robotę xD - zatrudnianie juniorów i pseudomidów mnie wykańcza. Zastanawiam się czy nie wysłać mu po prostu maila jak w jakimś januszexie aby się pakował. Koleś ma rodzinę, którą utrzymuje i w sumie jest spoko, oprócz tego że nie nadaje się do tej pracy. Jakieś inne rady ?
@OrzechowyDzem: Zawsze jest szansa, chociaż rynek jest jaki jest i sam już juniorów póki co nie chce - głównie ze względu na czas wdrożenia - nie mamy obecnie czasu aby człowieka prowadzić efektywnie. Rynek juniorów zrabaliscie sobie sami :/ - jest cała masa juniorów w IT która ma naprawdę fatalną wiedzę, skille i często marną ambicję, z innych działów u siebie mam mnóstwo tego przykładów.
@FFFFUUUU: Dziękuje za cenne podsumowanie; ty na pewno jesteś zdecydowanie lepszym ;) ale nie będę się licytował z randomowym wykopkiem co ma niewiele do powiedzenia.
@Phatee: Masz rację różowa to jest klęska; niemniej jak pisałem mam włącznie z tym przypadkiem 5 ofiar przez 6 lat - w tym jedną osobę wzięta na zasadzie znajomosci i prośby od mojego przełożonego że się go nauczy i że będzie wszystko ok i drugą gdzie umiejętności nie były powodem. Mamy wiec jedną osobę na dwa lata więc ciężko tu chyba mówić o regularności.. ?
@victordeleco2: interview to za mało na ocenę czegokolwiek szczególnie gdy stanowisko wymaga szerokiego wachlarza umiejętności. ale już okres próbny jak najbardziej. dużo bywa osób które znają odpowiedz na każde pytanie a finalnie okazuje się że nie potrafią tej wiedzy wprowadzić w życie. no ale takie rzeczy na okresie próbnym wychodzą
@DildoShwaggins: W-------l bez skrupułów. Co cię obchodzi ze ma rodzine, każdy ma. Jak tak ci żal progrmistow na dobrej pensji to co byś zrobił jakbys miał przedsiębiorstwo produkcyjne i pracowników za 2-3 k netto? Tez by ci było żal ? Jak ktoś zaradny to sobie odłożył pensje i jak go zwolnisz to z głodu nie umrze.
@victordeleco2: tak, każdego zwalnianego ktoś kiedyś zatrudniał i co w związku z tym? Już pisałem że to dla mnie niejako porażka, oczekujesz czegoś wiecej ? Interview jak napisał Mirek wyżej to za mało, ta osoba wypadła przyzwoicie, pracuje grubo ponad rok, początkowe proste projekty w miarę na plus; natomiast już na czymś co nazwałbym idealnym projektem na naukę, rozwijanie zdolności analitycznych, diagnostycznych, budowanie swojej marki - kompletna klapa. Ten projekt
@DildoShwaggins: zastanów się czy naprawdę masz powód w---------ć gościa z roboty. To, że Ty robisz coś w 1 dzień, a jemu zajmuje to tydzień, to żaden powód. Powiem Ci coś jako osoba techniczna. Jeśli ja byłbym na jego miejscu to jak mi byś przekazał wiadomość w taki sposób, to bym powiedział „p------o Cię?”. Usiądź z nim i przeanalizuj ze 2-3 sytuacje, które wg Ciebie są nie ok. Może wyjdzie że
@calka-rekurencyjna: Dzięki całeczka za konstruktywny komentarz; @krpablo: również dzięki. Postanowiłem że dokończy projekt i dostanie jeszcze pół roku. Z gowno wpisu zrobiło się zamieszanie i rozstrząsania kto tu zawinił i wg części komentujących jak miernym menadzerem jestem ;) Odnośnie wolnej pracy raczej nigdy mu tego w sposób bezpośredni nie wytykałem i już na pewno nie porównywałem do siebie, miał podnosić skille przez co miał pracować sprawniej. Ma nielimitowany
Zawsze się stresuję w-----------c z roboty ludzi - jeden prawie płakał, kolejny też po czym sam mu załatwiałem inną robotę xD - zatrudnianie juniorów i pseudomidów mnie wykańcza. Zastanawiam się czy nie wysłać mu po prostu maila jak w jakimś januszexie aby się pakował. Koleś ma rodzinę, którą utrzymuje i w sumie jest spoko, oprócz tego że nie nadaje się do tej pracy. Jakieś inne rady ?
@DildoShwaggins: Juniorów wymyśliliście Wy - leaderzy! ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Komentarz usunięty przez autora
Powiem Ci coś jako osoba techniczna. Jeśli ja byłbym na jego miejscu to jak mi byś przekazał wiadomość w taki sposób, to bym powiedział „p------o Cię?”. Usiądź z nim i przeanalizuj ze 2-3 sytuacje, które wg Ciebie są nie ok. Może wyjdzie że
Komentarz usunięty przez autora