Wpis z mikrobloga

@Moskwianin: Chciałbym sobie wyobrazić- mężczyźni znikają jednego dnia. I jakby funkcjonował wtedy obecny świat przez kilkanaście lat do czasu dorośnięcia pierwszych mężczyzn. Mam podstawy sądzić, że byłby powrót z impetem do jaskiń xD A druga sprawa, że kobiety tych "nowych" mężczyzn raczej by nie nauczyły tyle i takie dziedziny jak elektrotechnika, informatyka, inżynieria, mechanika i wiele wiele innych by było tylko w ich wspomnieniach.
@Moskwianin: ten swiat sie opierał i dalej opiera na mezczyznach. Jakby mezczyzni "blipnęli" jak w avengersach i po pprostu wyparowali to przecietna baba urzedniczka/studentka/nauczycielka/matka/babcia/pani polityk by #!$%@?ła na nogach bo nie mialby kto pokierowac tramwaju/autobusu/pociagu/samolotu bo przytłaczająca wiekszosc pracownikow to mezczyzni. Po tygodniu i skonczeniu sie swiezego zarcia #!$%@? konserwy i zupki chinskie bo rolnicy i piekarze to tez w wiekszosci chlopy. Wszystkie zawody ciężkie/techniczne/wysokiego stopnia zarzadzanie to mezczyzni. A nie
@bigos555: Nadmierna agresja to jednak coś innego niż cykle hormonalne i wahania nastroju nierozerwalnie związane z naturalnym funkcjonowaniem organizmu. Statystyczny mężczyzna jednak ma mniej fochów i bardziej bezpośrednie podejscie niż kobieta. Zresztą lol, przecież nie mówiłem poważnie tylko ironizuję, no bo jak inaczej skomentować takie #!$%@?. Dałem troche upust mojemu pesymizmowi co do losów świata i ludzkości, no ale tak poza tym nie mówiłem poważnie.
Chciałbym sobie wyobrazić- mężczyźni znikają jednego dnia. I jakby funkcjonował wtedy obecny świat przez kilkanaście lat do czasu dorośnięcia pierwszych mężczyzn.

@silnikAtrakcyjny: pewnie nawet by nie dotrwaly do dorosniecia tych pierwszych mezczyzn
@Moskwianin: Jesli kobieta podniesie rękę na mężczyznę to niech liczy sie z tym ze ten zrobi to samo. Tyle ze wtedy nikt nie bedzie kierowal sie zdrowym rozsądkiem. Granica jest cienka, dzisiejsze Julki mają wyobrażenia jakby byly nietykalne ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Nadmierna agresja

@fantazm: Jest jak najbardziej brakiem stabilności emocjonalnej

jednak ma mniej fochów

@fantazm: Ale znacznie więcej wybuchów agresji. Z dwojga złego wolę to pierwsze.

poważnie tylko ironizuję

@fantazm: Ja trochę też, ale zawsze śmieszy mnie ten chochoł o panowaniu nad emocjami przez chłopów. Wystarczy włączyć dowolną kompilacje kamerek, żeby zobaczyć jak dorośli faceci wyją i tłuką w swój samochód bo ktoś za wolno ruszył, albo wybijają sobie szyby
Chciałbym sobie wyobrazić- mężczyźni znikają jednego dnia. I jakby funkcjonował wtedy obecny świat przez kilkanaście lat do czasu dorośnięcia pierwszych mężczyzn

@silnikAtrakcyjny: jeden ziomek kiedyś fajnie tłumaczył, że kobiety by nie przetrwały. Zawody, które odpowiadają za utrzymanie świata w obecnej formie są zdominowane przez mężczyzn. Nie chodzi o to, czy kobiety są mądrzejsze, czy może to faceci, ani przekomarzanie się kto jest bardziej wartościowy, a po prostu pozostałoby bardzo mało osób,