Wpis z mikrobloga

moze mi ktoś napisać jaki był powód wzrostu i potem spadku w okresie marzec-maj 2013 ? i czy jest szansa na ponowny, podobny spadek teraz ? #bitcoin
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Jurigag: wzrost - Cypr, spadek - płytki rynek i lagi na goksie (wtedy gox miał 60%-70% całego wolumenu transakcyjnego), a w końcu wyłączenie goksa dla ostudzenia paniki. Szansa jest zawsze, nikt tego nie wykluczy. Jednak nie do takiego poziomu, jak w maju i raczej jeszcze nie teraz.
  • Odpowiedz
@fisti: wiem że do takiego poziomu jak był to już nie ma szans, z tego co widzę po wykresie to spadł do około 40% wartości jaką wtedy osiągnął, więc ciekawi mnie czy jest szansa że zacznie zaniedługo spadać, bo ciągle się zastanwiam czy brać teraz, żeby się nie okazało że pod koniec roku będzie za 200-300$ ;P więc się zastanwiam, chyba zainwestuję 4-5 k, a potem jak spadnie pod koniec
  • Odpowiedz
@Jurigag: Nikt tego nie przewidzi. Jutro np. Baidu może wycofać się z BTC, Chińczyki zaczną wyprzedawać i w 2 godziny BTC będzie wart znów 400zł albo Amazon i Ebay ogłoszą akceptowanie BTC (a mają to podobno zrobić) i kurs skoczy do 3000zł.
  • Odpowiedz