Wpis z mikrobloga

Zauważyłem, że w polandii ludzie jadąc nie umieją trzymać prędkości. Póki nie miałem tempomatu to tego nie czułem ale teraz wbijam na autobahn, prawy pas 120 cyk set i se jadę - w------e na świat. Jak jedzie tir to gasze tempomat, daje łogień, wyprzedze szybko, wracam na prawy i dalej się wlekę 120.

A potem ktoś mnie wyprzedza, z--------a 160 czy coś, ginie na horyzoncie a po kilku km znowu go widzę i muszę go wyprzedzać bo mu się odmieniło i teraz jedzie 110 xD

#motoryzacja #polskiedrogi
SzubiDubiDu - Zauważyłem, że w polandii ludzie jadąc nie umieją trzymać prędkości. Pó...

źródło: comment_1642416148OhajCoUAtGFANs32gFEvEE.jpg

Pobierz
  • 145
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@SzubiDubiDu: mnie ostatnio inna rzeczy zastanawia.
Chcesz jechać 140, ktoś przed Tobą jedzie 130, więc jedziesz za nim. W końcu auto zjeżdża na prawy pas, przyspieszasz do 150, aby go szybciej wyprzedzić, a tu co?
Wcale go nie wyprzedzasz, bo ten drugi kierowca również przyspieszył do 150. xD Więc masz do wyboru albo zjechać za niego i być chwilę później zblokowanym ponownie albo przyspieszać dalej.
Nie wiem czemu to ma służyć, "a pokaże
  • Odpowiedz
@SzubiDubiDu: Jak jedziesz z aktywnym tempomatem to zaczynaja Cię denerwować jeszcze jeden typ kierowcy, ten co wciska się w każda szczelinę. Jedziesz za samochodem, ruch na autobanie spory, a ten skacze z jednego pasa na drugi i wciska się przed maskę, a tempomat zwalnia robi sobie ponownie miejsce no to w to miejsce wciska się następny baran i koło s----------a zatacza się.
  • Odpowiedz
@oslet: za to kocham mirko. Mogą być dwa takie same wpisy ale w różnych dniach i miesiącach i raz narracja będzie, ze baran i to zostanie wyplusowane, a raz, ze opa boli d--a jak kto jezdzi. Społeczeństwo na wykopie ma dwa wilki w sobie. Zależności od plusów jeden wygrywa.
  • Odpowiedz
ktoś mnie wyprzedza, z--------a 160 czy coś, ginie na horyzoncie a po kilku km znowu go widzę i muszę go wyprzedzać bo mu się odmieniło i teraz jedzie 110 xD

@SzubiDubiDu: Ja tak kiedyś zrobiłem jakiemuś gościowi z przyczepą kempingową. Snuł się 90km/h na jakiejś nowej drodze, która jeszcze nie miała dopracowanego oznaczenia, przez co miejscami było ograniczenie do 70, potem 100, a potem znowu 70, i tak na zmianę
  • Odpowiedz
@AdamES baran bo? Jeździ jak mu pasuje? Dostosując prędkość do warunków, własnej woli, zmęczenia, opóźnienia, zużycia paliwa, widzi mi się? O co Cie dupsko piecze?

@oslet mnie piecze dupsko bo wiem, że takie osoby później wjeżdżają w miasto i jeżdżą tak samo, przez co przyczyniają się do korkowania. Zaraz mi napiszesz "hola, hola, jedna osoba nie zakorkuje miasta", a po komentarzach widać, że jednak sporo osób tak jeździ.
  • Odpowiedz
Dostosując prędkość do warunków, własnej woli, zmęczenia, opóźnienia, zużycia paliwa, widzi mi się?

@oslet: warunki zmieniły się przez 30 czy 40 minut?
  • Odpowiedz
@gromak: w mojej Toyocie tak to nie działa niestety - każde naciśnięcie sprzęgła, hamulca czy gazu wyłącza tempomat. Prędkość można doregulowywać dźwignią przy kierownicy.
  • Odpowiedz
Jak jedzie tir to gasze tempomat, daje łogień, wyprzedze szybko, wracam na prawy i dalej się wlekę 120.

@SzubiDubiDu: yyy, co? Ale po co gasić tempomat?

Moja głupia i dość tania Skoda potrafi takie cudo, że po prostu wciskasz gaz i jedziesz szybciej, jak puścisz gaz to zwolni do prędkości ustawionej na tempomacie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@oslet: K---a, na wypoku to nic nie można napisać że jakieś konkretne zachowanie kierowców na drodze jest dziwne albo po prostu głupie bo zaraz się zlatują tacy jak ty i każdą głupotę racjonalizują. W każdej innej kwestii swoje zdanie mieć można ale jak ktoś śmie śmieć je w kwestii ruchu drogowego i wyrazić je tu publicznie to zaraz zostanie z-----y xd

Jeździj sobie jak chcesz, nawet na wstecznym ale nie
  • Odpowiedz
@SzubiDubiDu: Wiesz jaki jest z tego najlepszy wniosek? Ze Ty jadąc względnie dużą predkośćią, ale on taką sinusoidalną pali pewnie więcej jeślibyście mieli dokładnie ten sam samochód.
Więc nie dość ze c---a czasu zaoszczędzi to jeszcze wiecej spali, nawet nie mówiąc o spalaniu oleju napędowego xDDDDDDD
  • Odpowiedz