Wpis z mikrobloga

@poczucie_przemijajacej_srody skoro łamiesz spaghetti na pół to jaki jest sens używania makaronu spaghetti?


@troglodyta_erudyta: bo ma fajną grubość.
Ja tam pamiętam moje pierwsze gotowanie spaghetti: nalałem zimnej wody do gara, wsadziłem makaron, włączyłem gaz. Po jakimś czasie się w końcu woda zagotowała, makaron zmiękł i było git. Smakowało przewybornie!
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 14
@Tino: Teraz całkiem serio, jak jesz taki złamany na pół makaron spaghetti? Bo wyobraźnia podpowiada mi że byłoby trudniej nawinąć na widelec bo jest za krótki, a za długi żeby nabrać normalnie jak np. świderki czy kokardki
  • Odpowiedz
wystarczy dosłownie 20-30 sekund w wodzie, żeby makaron zmiękł na tyle, by można było go zgiąć


@troglodyta_erudyta: tylko mi chodzi o to że makaron jest za długi na talerzu i trzeba dużo widelcem obracać żeby go nawinąć, a nie o to że przez 20 sekund wystaje z garnka xD
  • Odpowiedz