Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Ale_co_to: a to jest duża różnica jakby kupić np xboxa? Z nimi chyba nie ma takich problemów... Sam myslalem nad tym w erze komputerów za miliony, "ale jestem Jaroszem w tej kwestii"
  • Odpowiedz
@CzarnyOwiec: to zależy. Sony ma swoje gierki czy serie ekskluzywne, których na Xboxie jednak nie ma, a ludziom na nim zależy. Co do tego dochodzi kwestia, że jak miałeś np. PS3/PS4 to masz już jakiś profil, bibliotekę gier itd. i jak zmienisz teraz konsolę to wszystko w sumie tracisz i zaczynasz od zera. Z Xboxem i tak jest łatwiej, bo jest Game Pass, więc można mieć jakąś bibliotekę gier w
  • Odpowiedz
@Ale_co_to: pobawię się trochę w pana marudę, ale nie do końca mi się wydaje, że o to chodzi. Po prostu na początku ludzie nie kupowali bo cena szybko poszła w górę i wszyscy liczyli na spadki, które do dzisiaj nie nastąpiły (a wręcz odwrotnie, konsole podrożały), więc po prostu z czasem coraz więcej ludzi ma dość czekania i bierze co ejst
  • Odpowiedz
@piaskun87: nie no, kręcisz, w grudniu, miesiąc po premierze, kupiłem golasa w Media Expert. Neonet sprzedawał bundle głównie, które po wykłócaniu można było częściowo zwrócić i w ten sposób trzy konsole dla rodziny też kupiłem jako golasy w sumie.
  • Odpowiedz
@Ale_co_to: Ja bałem się przelać 2.5k przy obietnicy, że będzie dostępna pula konsol na start PS5. Kilku moich znajomych tak wyrwało sprzęt w listopadzie, ja dopiero kilka miesięcy później i w bundlu za 3k.
  • Odpowiedz
@CzarnyOwiec Xbox to co innego, pad ps5 to przyszłość z Xbox to po prostu ten sam Xbox co bym tylko z lepszymi podzespołami, Sony wprowadza nowe innowacyjne rozwiązania, teraz też zaraz będzie nowe vr do ps5
  • Odpowiedz
  • 2
@Ale_co_to tjaaaaa... Na premierę można było kupić ps5 z dodatkowym padem za 2599 - na allegro od media markt, ale ludzie kręcili nosem że wysyłka za 3 tygodnie... XD
  • Odpowiedz
@Ale_co_to: A czy mnie pamięć nie myli, czy czasami na premierę były problemy z dostępnością? I nawet ludzie którzy zamówili przedpremiorowo konsolę potrafili dostać ją po nowym roku? A konsola najczęsciej była wykupowana przez Skalperów i opychana na Allegro/Olx nawet po 4-5k? Jeśli chodzi o zakup ze zbędnymi bajerami, to już wina marketów, że sztucznie pompują cenę, nie mniej, każdy z tych "dodatków" jest osobną pozycją na fakturze, więc da
  • Odpowiedz
@Ale_co_to: Ja czekam aż cena za golasa zostanie ustanowiona na 3500 zł i cebulactwo będzie ze łzami w oczach kupowało z myślą że inny Polak kupił to dawno temu za 1000 zł taniej XD cebuli jad takiego zabije XDDD
  • Odpowiedz