Wpis z mikrobloga

@okfmale
1. SONY produkuje konsole i sprzedaje je bez abonamentu, bez gier, bez dodatkowych padów, headseta, pilota, standu do padów. Czasem wypuszcza bundle.
Robi to z konkretnego powodu, zeby jak najwięcej ludzi miało dostęp do konsoli i mogło zacząć zarabiać z gier pudełkowych lub nie.
Sklepy wpychając takie zestawy oczywiście nigdy by ich nie sprzedawały w takiej ilości, bo są nieatrakcyjne. I tu wchodzi shortage konsol. Sklepy to robią, bo wiedzą,
  • Odpowiedz
@n0rek: No właśnie, a x-kom to nie jest oficjalny partner playstation / sony, nie dostają oni od nich gwarantowanych sztuk. Trzeba było brać u partnerów to byś miał gwarantowanego plejka
  • Odpowiedz
@Luck_89: panie, kto to widział preorder robić, to muszą ludzie najpierw przetestować nie będę przecież brał kota w worku ( ͡º ͜ʖ͡º)

Sam brałem preorder za równe 2299 i teraz mam spokój ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@MarchwiowySok:

Oj, ile to ja się nasłuchałem, że nie warto, że kto to widział "pierwszy batch", na pewno wyjdą niedoróbki, "poczekam na slim", albo, że "nie ma gier" więc po co brać, "kupię kiedyś jak stanieje" itp.

Oczywiście, jak ktoś się interesuje historią konsol ten łatwo wyciągnie wnioski, że problemy ala RROD / YLOD z czasów x360/ps3 najpewniej nigdy się już nie powtórzą, bo to kosztowało producentów konsol miliardy, więc nowe
  • Odpowiedz