Aktywne Wpisy
enron +245
45 054 490 726 + 939 887 974= 46 994 398 700
Cóż mogę rzec - kolejna wycieczka wokół Słońca za mną! To już moje ostatnie #urodziny z czwórką na czele, za rok zmieniam kategorię wiekową (ʘ‿ʘ)
Pech, że tego samego dnia jedna małpa ze wschodu świętuje rocznicę swojej wycieczki - ale nie zamierzam się tym przejmować
Cóż mogę rzec - kolejna wycieczka wokół Słońca za mną! To już moje ostatnie #urodziny z czwórką na czele, za rok zmieniam kategorię wiekową (ʘ‿ʘ)
Pech, że tego samego dnia jedna małpa ze wschodu świętuje rocznicę swojej wycieczki - ale nie zamierzam się tym przejmować
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
FroziPL +160
#kiszak Siema, tutaj Frozi z tvgry - tak się złożyło, że w tym wszystkim zostałem również i ja wywołany do tablicy, więc przy okazji chciałem wyjaśnić pewną manipulację Snakeitera, w której wykorzystał fragment rozmowy między nami
Link do doca z całym tekstem: https://docs.google.com/document/d/e/2PACX-1vQmO7HoNL6Ymox6AGj0zJXSP9WMPAfgS53Eihlw5QO9veaBKG8ruPqzZzlqqzSSkdph1WF-MsrUG3OH/pub
Link do doca z całym tekstem: https://docs.google.com/document/d/e/2PACX-1vQmO7HoNL6Ymox6AGj0zJXSP9WMPAfgS53Eihlw5QO9veaBKG8ruPqzZzlqqzSSkdph1WF-MsrUG3OH/pub

Tak, tak. Liczą się projekty, przy których pracowałeś.
To są minimalne kwoty juniorskie w mojej specjalizacji na Zachodzie. Oni mają za taką stawkę gościa, który robił ileś tam projektów w ML i może podzielić się swoim pięcioletnim doświadczeniem.
W Berlinie / Monachium 40EUR/50 USD to jest norma. W porównaniu
- Wysokie stopy procentowe.
- Mieszkania nie tanieja i nie stanieja tak szybko
- Masz duzo wiecej wydatkow - 2 dzieci i olbrzymie potrzeby
- Zjada twoje oszczednosci
@ByczeqFernando: No nie zjada. W 2020-2021 mogłeś spokojnie uciułać na giełdzie / krypto wzrosty po 20% (i tak male) więc z inflacją wtedy wygrałem. Plus przy wczesnej konwersji złotówek na dolary, też wygrałem - popatrz na to ile PLN traci do dolara i ile wynosi inflacja na Zachodzie i w Polsce.
Jeśli wzrost cen nieruchomości na ten rok to 5%, a inflacja 10% to matematykę zostawiam
A to ze grales longi w 2020, tez gralem i co z tego? Co mi z tej kasy przy inflacji 10%?
A pozatym to ze w 2020 ci pyklo to nie znaczy ze w 2022 tez pyknie.
No wartosc nieruchomosci niech nawet przestanie rosnac, ba niech spadnie o 10-15% procent?
Co z tego, skoro patrzac historycznie nawet
A to że zainwestowałeś w mieszkanie i pykło w ostatnim dziesięcioleciu to ok? Jakbyś zainwestował 13 lat temu w mieszkanie lewarując się kredytem frankowym, to byłbyś stratny, co nie? Jesteś taki
Także spokojnie wierzę opowi.
W Irlandii po 2008 roku ichniejsi Janusze wprowadzili nawet okresy bezczynszowe dla swoich najemców - bo nie miał kto wynajmować. Uważam, że jeśli Janusz będzie zabierał średnio 80% pensji najemcy, to po pierwsze ludzie będą woleli w 20 osób wynająć mieszkanie (tak jak Polacy w UK po 2006 roku), a po drugie wrócą do domów rodzinnych.
Ponadto, jestem pewnym najemcą -
Technologie zamazalem bo to trochę nisza a nie chce być rozpoznany. W javie czy js pewnie ciężko tyle wyciągnąć. Ale np Salesforce?
źródło: comment_16413342536bUcXiw5Rk6i5c3katrUKq.jpg
Pobierzźródło: comment_1641335283pxVzoWZIl45pJHt4d2bwZY.jpg
Pobierzźródło: comment_1641336854kRlOUzdkikoT6KoFw2tSXK.jpg
Pobierz