Aktywne Wpisy

prostymirek +93
Słabi ludzie stworzyli nam ciężkie czasy w których o jedną kobietę trzeba konkurować z tysiącami mężczyzn, o mieszkanie z landlordami i flipperami, a o pracę z hindusami i innymi imigrantami.
#takaprawda #demografia #praca #zwiazki #nieruchomosci
#takaprawda #demografia #praca #zwiazki #nieruchomosci

paluszki_rybne +76
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Zdefiniuj mi co oznacza 800k żeby kupić coś porządnego? Co to oznacza? Meble od stolarza? centrum? Las sołtysowicki / rędziński?
Przecież nie neguję wzięcia mieszkania w kredyt - jakbym się uparł to miałbym 50% wkładu i pewnie spłacił ten kredyt w 5
@MachiavelliTan:
W punkt. Kredyt to zawsze kula u nogi. Jest to redukcja autonomii, a strategicznie powinno dążyć się do zwiększania autonomii i wolnych mocy dyspozycyjnych (idąc
Jest jeden, główny argument za kredytem dla przeciętnego Kowalskiego - przyszłość/starość, przeciętny Kowalski z przeciętnej pensji 4k netto nie odłoży na emeryturę, nie zainwestuje w złoto czy ETFy - przeciętny polak po 50-tce zderza
@PandaCKratka: Polecam wkręcić się w Toptala i joby po 50 dolarów za godzinę.
Komentarz usunięty przez autora
Cieszę się, że to był dla Ciebie motywator. Dla mnie natomiast brak stanowił pewną ulgę.
Kwoty podałem, bo zbyt często pisze
Ale w PL zaraz ktoś przyjdzie z żelaznym argumentem że podstawa to "spłacać swoje" choćby się paliło i waliło xD
Nie wiem, jak pracujesz w C++ dla Nokii to może to nie jest osiągalne. Dla dobrego dotnetowca jest osiągalne nawet z polskim kontrahentem.
@ByczeqFernando: Co, zarabiając 4k + żona z 3k dostalibyśmy spokojnie kredyt 5 lat temu na mieszkanie na Jagodnie lub jakiejś podwrocławskiej miejscowości. Nie mówię, że przy obecnych cenach.
Przy czym na zagranicznym kontrakcie z 5-letnim doświadczeniem jesteś w stanie wyłapać 50-70EUR w mojej specjalizacji.
@MachiavelliTan: DS i ML
OP napisał jak sie wyrwał z tego, ale to trzeba spojrzeć na świat inaczej.