Aktywne Wpisy

reventon +670
Mamy najfajniejsze #wszystkichswietych #1listopada w Europie jeśli nie na świecie, i nawet z tym nie dilujcie. Mimo że od lat nam wmawiano że powinniśmy się wstydzić "smutnego" święta, bo przecież gdzie indziej się tak świetnie bawią na #halloween...
Pod koniec tygodnia miałem kilka okazji rozmawiać o nadchodzącym weekendzie z ludźmi z całej Europy i nikt nie mógł uwierzyć, że zdjęcie grobów które pokazywałem, to prawdziwy obrazek
Pod koniec tygodnia miałem kilka okazji rozmawiać o nadchodzącym weekendzie z ludźmi z całej Europy i nikt nie mógł uwierzyć, że zdjęcie grobów które pokazywałem, to prawdziwy obrazek
źródło: droppedImage
Pobierz
grzes1290 +202
#alkoholizm
Dziś wstałem przed 6, sporo przed moją kobietą. Od tygodnia jestem suchy. Pojawiły się natrętne myśli, żeby iść na dwór, mojej powiedzieć, że idę do auta i do śmietnika, a w miedzyczasie pójść do żabki po 200 koloru. Jakoś wytrzymałem, bo wstała około 8. Gdyby pospała jeszcze trochę, to pewnie byłbym już po tym 200. Zjedliśmy śniadanie i ja dalej walczę ze sobą.
Dziś wstałem przed 6, sporo przed moją kobietą. Od tygodnia jestem suchy. Pojawiły się natrętne myśli, żeby iść na dwór, mojej powiedzieć, że idę do auta i do śmietnika, a w miedzyczasie pójść do żabki po 200 koloru. Jakoś wytrzymałem, bo wstała około 8. Gdyby pospała jeszcze trochę, to pewnie byłbym już po tym 200. Zjedliśmy śniadanie i ja dalej walczę ze sobą.

Widzę, że pomysł się przyjął więc przez kolejne 52 tygodnie będę dodawał wpisy z sekcji "Zadaj sobie pytanie" z kart opartych na książce "7 nawyków skutecznego działania" Stephena Coveya, stworzonych przez jego syna Seana Coveya. Na wstępie chciałbym zaznaczyć, że wpisy będą zawierać fragment całej treści. Każda karta składa się z listy zadań, sekcji "Zadaj sobie pytanie" (Na której się skupimy) oraz cytatu. Zakładam tag #52pytania
Karty można zakupić tutaj https://www.taniaksiazka.pl/7-nawykow-skutecznego-dzialania-52-karty-z-wyzwaniem-i-inspiracja-na-kazdy-tydzien-roku-stephen-r-covey-p-1568818.html
Tydzień 1. Zdefiniuj sktueczność
"Zadaj sobie pytanie: Co jest dla mnie najważniejsze w pracy i życiu osobistym?
Kiedy zmieniasz obszar zainteresowania, zmieniasz też zasięg swojego wpływu. Skup się na tym co dla ciebie liczy się w życiu"
Przy okazji polecam obejrzeć https://www.youtube.com/watch?v=Olzc15hIcyI
#motywacja #rozwojosobisty #ksiazki
Kiedy nic nam nie jest w stanie napsuć krwi ani zachwiać naszym nastroje, okazuje się że mamy dużo większy wpływ na nasze życie niż nam się wydaje
w pracy - satysfakcja, kreatywność, inspiracja.
w życiu - relacje, spełnienie, zdrowie
w pracy zarabianie hajsu
w życiu osiąganie założonych celów
Właściwie praca jest częścią życia osobistego w którym jest narzędziem do osiągania założonych celów. Nie ma u mnie rozróżnienia. Nigdy go nie lubiłem. W pracy mam nie być sobą?
W życiu osobistym: wolny czas na swoje pasje, ludzie którzy mnie akceptują
W życiu osobistym - dobre relacje z innymi ludźmi
W życiu osobistym - pewnie banały, ale szczęście i zdrowie najbliższych, trochę więcej wiary w siebie i zwyczajnego szczęścia u boku jakiejś bliskiej osoby, poszerzanie horyzontów w taki czy inny sposób
W pracy najważniejszy jest dla mnie szacunek i normalne traktowanie ze strony pracodawcy oraz docenianie wykonywanych przeze mnie obowiązków. Proste „dobra robota!” jest dla mnie równie ważne i podnoszące na duchu co premie czy podwyżki. :) Na ten moment jestem bardzo zadowolony z mojej obecnej firmy.
Zaś w życiu osobistym dobre stosunki z najbliższymi, ich zdrowie i szczęście oraz własne poczucie spełnienia i sensu dążenia do czegoś. To mogą
w pracy - nic
w zyciu - wolnosc
W życiu osobistym cenię wolność, możliwość robienia wszystkiego na co mam ochotę
źródło: comment_1641211176PE0rCu0bAc3wWrzUEkbX3O.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora
życiu osobistym - bycie szczęśliwym
@Regis_: