Wpis z mikrobloga

Wołam wszystkich plusujących ten wpis (https://www.wykop.pl/wpis/62818477/ostatnio-przez-przypadek-zamiast-ksiazki-kupilem-k/). Mam nadzieję, że nikomu to nie będzie przeszkadzać, robię to pierwszy raz jak coś xd.

Widzę, że pomysł się przyjął więc przez kolejne 52 tygodnie będę dodawał wpisy z sekcji "Zadaj sobie pytanie" z kart opartych na książce "7 nawyków skutecznego działania" Stephena Coveya, stworzonych przez jego syna Seana Coveya. Na wstępie chciałbym zaznaczyć, że wpisy będą zawierać fragment całej treści. Każda karta składa się z listy zadań, sekcji "Zadaj sobie pytanie" (Na której się skupimy) oraz cytatu. Zakładam tag #52pytania
Karty można zakupić tutaj https://www.taniaksiazka.pl/7-nawykow-skutecznego-dzialania-52-karty-z-wyzwaniem-i-inspiracja-na-kazdy-tydzien-roku-stephen-r-covey-p-1568818.html

Tydzień 1. Zdefiniuj sktueczność
"Zadaj sobie pytanie: Co jest dla mnie najważniejsze w pracy i życiu osobistym?

Kiedy zmieniasz obszar zainteresowania, zmieniasz też zasięg swojego wpływu. Skup się na tym co dla ciebie liczy się w życiu"

Przy okazji polecam obejrzeć https://www.youtube.com/watch?v=Olzc15hIcyI

#motywacja #rozwojosobisty #ksiazki
  • 40
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

W pracy jak i życiu osobistym: wewnętrzny spokój. Polecam ( ͡º ͜ʖ͡º)

Kiedy nic nam nie jest w stanie napsuć krwi ani zachwiać naszym nastroje, okazuje się że mamy dużo większy wpływ na nasze życie niż nam się wydaje
  • Odpowiedz
@Regis_:
w pracy zarabianie hajsu
w życiu osiąganie założonych celów

Właściwie praca jest częścią życia osobistego w którym jest narzędziem do osiągania założonych celów. Nie ma u mnie rozróżnienia. Nigdy go nie lubiłem. W pracy mam nie być sobą?
  • Odpowiedz
W pracy: swiety spokój, wiara przełożonego w moje kompetencje (jeśli je posiadam)
W życiu osobistym: wolny czas na swoje pasje, ludzie którzy mnie akceptują
  • Odpowiedz
@Regis_: 1. Samorozwój, work life Balance, spokój, który przekłada się na spokój wewnętrzny i nie będę kłamał, że czasem miło byłoby zostać docenionym w inny sposób niż „uścisk dłoni prezesa”
W życiu osobistym - pewnie banały, ale szczęście i zdrowie najbliższych, trochę więcej wiary w siebie i zwyczajnego szczęścia u boku jakiejś bliskiej osoby, poszerzanie horyzontów w taki czy inny sposób
  • Odpowiedz
@Regis_:

W pracy najważniejszy jest dla mnie szacunek i normalne traktowanie ze strony pracodawcy oraz docenianie wykonywanych przeze mnie obowiązków. Proste „dobra robota!” jest dla mnie równie ważne i podnoszące na duchu co premie czy podwyżki. :) Na ten moment jestem bardzo zadowolony z mojej obecnej firmy.

Zaś w życiu osobistym dobre stosunki z najbliższymi, ich zdrowie i szczęście oraz własne poczucie spełnienia i sensu dążenia do czegoś. To mogą
  • Odpowiedz
@Yurakamisa: w pracy cenię, gdy presją nie jest duża. Jakaś tam być musi, ale dużej nie lubię, potrafię zaangażować się bez bata nad głową
W życiu osobistym cenię wolność, możliwość robienia wszystkiego na co mam ochotę
  • Odpowiedz