Aktywne Wpisy
mirko_anonim +5
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
#anonimowe #zwiazki #seks
Pytanie do byłych i obecnych kochanek oraz do niebieskich którzy kochankę posiadają: Po jakim czasie można się spodziewać, że facet zostawi dla was żonę? Czy panowie, w ogóle zamierzacie zostawić swoje żony dla kochanek? Mam tutaj na myśli takie układy, w którym były obietnice wspólnego życia.
Ja obecnie czuję się oszukana i okłamana. Jakiś rok temu w sierpniu weszłam w taki układ. Zakochałam się bez pamięci.
#anonimowe #zwiazki #seks
Pytanie do byłych i obecnych kochanek oraz do niebieskich którzy kochankę posiadają: Po jakim czasie można się spodziewać, że facet zostawi dla was żonę? Czy panowie, w ogóle zamierzacie zostawić swoje żony dla kochanek? Mam tutaj na myśli takie układy, w którym były obietnice wspólnego życia.
Ja obecnie czuję się oszukana i okłamana. Jakiś rok temu w sierpniu weszłam w taki układ. Zakochałam się bez pamięci.
#nieruchomosci #kredythipoteczny #wibor3m #ekonomia #gospodarka #wkpinvestments
@mickpl: zrobilbym poprawke - bo ultra niskie stopy mamy od 2015 r i liczba takich kredytow jest o wieeeele wieksza, obstawiam, ze ok 1 mln.
To nie ma znaczenia za bardzo kiedy ktoś bierze kredyt, znaczenie ma czy jest debilem.
@kiedysmialemtubordo: czyli od 6 lat nie powinno się wg wykopka brak kredytu na mieszkanie?
Ale tak BTW, gdyby w polkistanie można było dawać tylko kredyty na stałą stopę na 30 lat to oprocentowanie śpiewane przez banki sięgałoby pewnie ok. 6-8%, a zdolność zamiast 300k wynosiłaby 100k.
To czego domagają się ludzie to zaciągania długów, na których obsługę ich nie stać. W obecnym systemie bank mówi, ok dam Ci po kule, ale ty bierzesz na siebie ryzyko zmian
@fiman: różnica taka, że przy zerowych stopach zdolność kredytowa jest ogromna i ludzie biorą kredyty na pol miliona albo i milion, żeby zainwestować w "ekskluzywne" apartamenty albo zbudować piekny dom ze swoich marzeń.
Od stycznia ludzie beda placic srednio ok 100 zl wyzsza rate za kazde 100 tys kredytu. A to dopiero poczatek, bo
https://www.bankier.pl/wiadomosc/10-lat-boomu-hipotecznego-w-Polsce-najwazniejsze-momenty-7272974.html
I tutaj z tego wynika ze rok w rok tych kredytów przybywało
Komentarz usunięty przez autora
@kiedysmialemtubordo
a ty się spodziewałeś? a ktokolwiek się spodziewał? Liczyć się z czym a spodziewać się czegoś to dwie różne rzeczy.
Brałem kredyt 2 lata temu i liczyłem się że stopy pójdą w górę, ale oczywiście spodziewałem się że nie aż tak
Więc nawet jak niemieli kasy na mieszkanie a potrzebowali to kupowali bo jutro będzie jeszcze drożej i zamiast 35m2 kredytu starczy na 30m2, a bąbelki w drodze.
Dodatkowo hochsztaplerzy w bankach wykorzystując niskie stopy procentowe oferowali przy niskich
@Bleck: wiele osób się spodziewało, bo to widać było przed wybuchem pandemii kiedy inflacja w Polsce zaczęła przebijać 4%. Oczywiście PiS i Glapiński nic nie