Wpis z mikrobloga

Rdr 2 to dla mnie najlepsza gra w historii i coś czuję, że nawet potencjalne GTA 6 tego nie zmieni. Niesamowite jest to, ze 3 lata po premierze żadna produkcja jeszcze nie zbliżyła się do tego arcydzieła. Soundtrack, fabuła, świat dopracowany do każdego najmniejszego detalu, idealnie wyważenie między realizmem rozgrywki a arcadem, warstwa wizualna, która moim zdaniem do tej pory pozostaje najlepsza na rynku, kapitalna fabuła. Przegrane mam już 1200 godzin a w dalszym ciągu odpalam RDR’a przynajmniej raz w tygodniu by przez 30 minut pojeździć sobie na koniu i upolować parę zwierząt (sprawia mi to większa satysfakcję niż przechodzenie nowych gier AAA, robionych na jedno kopyto xD). Ta gra wyprzedziła swoje czasy i wątpię żeby cokolwiek w najbliższych latach ją przebiło.
#rdr2 #gry #ps5 #ps4 #pcmasterrace
Skonek248 - Rdr 2 to dla mnie najlepsza gra w historii i coś czuję, że nawet potencja...

źródło: comment_1641074637Gyil7LaPZBu3UBgYAgFlRq.jpg

Pobierz
  • 71
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Skonek248: Wielu narzeka, że RDR2 jest wolne. Dla mnie to zaleta. W końcu jakaś gra gdzie nie skacze się bezmyślnie od znacznika do znacznika, a gdzie samo dojechanie do NPC może być przygodą, bo po drodze trzeba zaliczyć że 3 misje poboczne i coś upolować
  • Odpowiedz
  • 53
@Skonek248: RDR2 jest tak dowalone, że to trzeba z 5 razy przechodzić chyba.
Od tak charyzmatycznych postaci jak pedał na bagnach aż po detale jak koń odciagajacy ogon podczas srania xD

Brakuje mi tylko możliwości pójścia na dziwki. To nawet Gothic przecież miał.
A tu - chcesz pobić feministkę i dać ja aligatorom na pożarcie? Spoko.
Chcesz ciągnąć za koniem na linie Meksykanca? A proszę bardzo.
Ale dziwki? O nie,
  • Odpowiedz
@Skonek248: detale świetne również są w TLOU2, ale tam trochę boli zamknięty swiat, nawet w poziomach które starają się być półotwarte, czuć tą sztuczną granice. Większość rzeczy robi lepiej RDR, ale przykładowo animacje, czy obrażenia jakie możemy zadać NPCtowi są lepiej wykonane w TLOU2.
  • Odpowiedz
@profildogier: Speed hack na hotkeyu co by przyspieszyc niektore animacje, nielimitowany dystans przyzwania konia, contracts, cos bylo z napadem na banki tez, jakies p------y immersyjne jak mozliwosc wieszania ludzi na lasso o galezie czy przygotowane do tego szubienice, szybsze poruszanie sie po campie. Jeszcze bylo cos gdzie mogles zrekrutowac sobie jakiegos typka i byl twoim towarzyszem, no i standardowo rampage trainer dla zabawy, brak degradacji broni bo jednak za szybko
  • Odpowiedz