Aktywne Wpisy
Adamfabiarz +31
W 25,5 miesiąca przejechane 85 tys. km. Skoda Fabia III Kombi 1.0 MPI 60 KM w gazie.
W ciągu kolejnych ok. 3 miesięcy zrobię kolejne parę tys. km i Fabia przestaje być moim daily, bo trochę zmieniła się mi koncepcja pojazdowa (przede wszystkim: potrzebuję większego auta - przesiadam się na Dacię Jogger). Niemniej, o Fabii mogę jedynie powiedzieć same dobre słowa, że zacna maszyna. Zaplusuj aby oddać respekt.
(więcej fotek w komentarzach)
W ciągu kolejnych ok. 3 miesięcy zrobię kolejne parę tys. km i Fabia przestaje być moim daily, bo trochę zmieniła się mi koncepcja pojazdowa (przede wszystkim: potrzebuję większego auta - przesiadam się na Dacię Jogger). Niemniej, o Fabii mogę jedynie powiedzieć same dobre słowa, że zacna maszyna. Zaplusuj aby oddać respekt.
(więcej fotek w komentarzach)
EpicElion +16
Dzień dobry, bierzcie po jednym miłego dnia.
- każdy będzie musiał przechorować COVID
- szczepienia nie chronią przed zakażeniem ale zmniejszają szansę na hospitalizację i bardzo zmniejszają ryzyko zgonu
- lockdowny są praktycznie bez sensu i przynoszą dużo więcej strat niż korzyści
To tyle. Reszta to gdybanie lub kłamstwa. Ja w tym wszystkim nie rozumiem tej wojny między ludźmi procovid i antycovid. Trochę jakbym patrzył na dwie małpy, z całym szacunkiem do tych zwierzątek.
#koronawirus #swiat #nauka #bekazpodludzi
Antycovidowcy nie chcą.
W sumie to jedyny spór który popieram. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Nobody32: wiedząc i tym że każde kolejne zachorowanie wyniszcza organizm mozna nawet założyć ze każdy będzie musiał umrzeć na COVID
Nastąpi drastyczne skrócenie czasu życia ludzi, dzięki czemu uda się zrealizować plan depopulacji i ochronić planetę Ziemięヽ( ͠°෴ °)ノ
@Nobody32: czo
A informację o tym, że ponowne przechorowanie wyniszcza organizm to skąd wziąłeś? Ile było przypadków ponownego zachorowania po przechorowaniu?
@MilionoweMultikonto: szansa na reinfekcję jest tak znikoma, że nie warto się nad nią rozwodzić
@PanNieznanypl: tak, ale patrząc na prostą statystykę widać, że groźba śmierci od covid jest znacznie wyższa od groźby śmierci od nopa, szczególnie dla osób starszych. jak ktoś jest młody i zdrowy, to może faktycznie bez sensu.
@Defined: nie zaznaczyłeś, więc zaznaczam @MilionoweMultikonto:
@Nobody32: hej, masz jakieś dane na temat skutecznosci lockdownów?
Jeśli chodzi o Polskę to masz na to jakieś dane? Pytam, bo właśnie szukam danych i niestety nic nie znalazłem - są tylko wypowiedzi ministra/epidemiologów a nie ma danych dotyczących hospitalizacji zaszczepionych/niezaszczepionych a piszesz, ze to FAKT wiec musi się on opierać się na danych (bo w innym razie to jest
- lockdowny są praktycznie bez sensu i przynoszą dużo więcej strat niż korzyści"
Jak pisałem o tym na początku pandemi to dostawałem same minusy oraz teksty typu: "chcesz zabić babcie?"
@Nobody32: pokazują to badania laboratoryjne. Analiza liczb bezwzględnych w różnych krajach jest idiotyczna ponieważ nie uwzględnia nieskończonej ilości uwarunkowań takich jak kultura, restrykcje(ktore często są stosowane losowo i mogą zarówno pomagać jak i szkodzić) itp. Badania laboratoryjne są pozbawione tych