Wpis z mikrobloga

@JuzefCynamon: to też racja, kto oglądał wyścigi starych bolidów w tym roku, to wie, że przy odpowiednich pojazdach może być tam dużo walki. Formuła E też dawała radę.
  • Odpowiedz
@RitmoXL: to jest wyścig który się rozgrywa w pitstopach. Nie jest to też klasyczna procesja bo bolidy jadą względnie blisko siebie porównując do np bubu zubi gdzie masz odstępy po 5 sekund po 2 okrążeniach. Z tego względu takie szachy strategiczne całkiem fajnie się ogląda. Cała ta otoczka naprawdę daje radę.
  • Odpowiedz
@RitmoXL: Nikt kto oglądał ostatnie historyczne GP gdzie ścigały się bolidy z różnych dekad, albo formułę E w Monako nigdy tak nie powiedział. Monako dało nam wiele świetnych momentów, jak chociażby przyćmiony występem Brazylijczyka pokaz Stefana Bellofa w Tyrrellu. Generalnie wiadomym problemem są rozmiary samochodów, chociaż mi dalej wyścig się podoba.
Gentleman_Adrian - @RitmoXL: Nikt kto oglądał ostatnie historyczne GP gdzie ścigały s...

źródło: comment_1640684533wD5yohlDQTlveYrBgBObxB.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
Monako jest super. Do ścigania bok w bok się nie nadaje dzisiaj, ale i tak świetnie się ogląda.
Może nie jestem obiektywny, bo to jedyny tor (bardziej ulice) na którym byłem więc jakiś tam sentyment mam ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@RitmoXL
Pomijając już cały glamour i klimat Monako, pamiętajcie że Grand Prix Formuły 1 to nie tylko niedzielny wyścig, ale cały weekend. Więc wyścig może nie jest wybitny pod kątem wyprzedzeń, ale jeśli chodzi o czysta prędkość na jednym okrążeniu to Monako jest najtrudniejszym torem, który wybornie testuje umiejętność jazdy na limicie, a więc sobotnie kwalifikacje są same w sobie świetnym eventem.

Więc ja Monako szanuję i nie wyobrazam sobie kalendarza
  • Odpowiedz
@RitmoXL: @Gentleman_Adrian:
Jestem wręcz zdania, że ten tor nigdy nie był dobrym torem do ścigania. Nawet z mniejszymi bolidami to były procesje. Historyczne GP też to pokazały. Tak naprawdę jedynie Formuła E dzięki swojej specyfice i przepisom zapewniły tam dobre ściganie.
jedlin12 - @RitmoXL: @Gentleman_Adrian: 
Jestem wręcz zdania, że ten tor nigdy nie b...
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@RitmoXL: jeszcze jak było tankowanie to jako tako się tor ratował. Założyłbym się, że gdyby jakimś cudem w tym roku jakiś Haas albo inna Alfa wyjechała na P1 z pierwszego zakrętu to dojechałaby do pierwszych boksów na tym miejscu.
  • Odpowiedz