Wpis z mikrobloga

konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@jbc_wszystko: A w ogóle wygadała sytuacja z chłopem? Widziałem zdjęcie że tylko leży w łóżku. Trudno mi ocenić po jednym twicie.

Ofc o ile to nie fejk bo dojechać służbę zdrowia. Władza i lud muszą mieć wrogów.
  • Odpowiedz
@Oldschool_jungler: A dlaczego personel przerosła sytuacja, która była prostym zabiegiem usunięcia ciąży jakich wykonuje się tysiące? Bo jacyś katoliccy kretyni zmienili wykładnię prawa.

Tłumacz sobie ten chory zamordyzm nastawiony na mnożenie cierpienia jak chcesz, ale Pan Jezus widzi jak robicie k---ę z logiki i odpowiedni kocioł dla was w piekle szykuje.
  • Odpowiedz
@Frasad: Już pomijając fakt że nie ma czegoś takiego jak służba zdrowia XD. Ta nazwa została zniesiona chyba kilkanaście lat temu jak dobrze pamietam. Jest sektor ochrony zdrowia, jeśli to ma być służba to niech dadzą przywileje służbowe czyli emeryturka po 25 latach, dodatki, diety i całą resztę. Tylko na taką służbę to tego kraju nie stać.
  • Odpowiedz
A dlaczego personel przerosła sytuacja, która była prostym zabiegiem usunięcia ciąży jakich wykonuje się tysiące? Bo jacyś katoliccy kretyni zmienili wykładnię prawa.

@jbc_wszystko: Ale o jakim usunięciu ciąży mowa jak zdrowa kobieta przyjechała ze zdrowym dzieckiem bo zaczęły jej odchodzić wody? Jak jest za wcześnie na poród to przetrzymuje się ile się da, a jak już czas to daje oksytocynę lub robi CC.

To
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@jbc_wszystko: z tego co wiem po wnikliwym researchu, który trwał 2 minuty, gościu był po wylewie i miał problemy z mową i poruszaniem się. Zdaję sobie sprawę, że dla ciebie problem juleczek jest ważniejszy niż problemy jakiegoś tam przegrywa.
  • Odpowiedz
@wojtas_mks:

Ale o jakim usunięciu ciąży mowa jak zdrowa kobieta przyjechała ze zdrowym dzieckiem bo zaczęły jej odchodzić wody?

Zdrowa kobieta ze zdrowym dzieckiem w 22 tygodniu ciąży bez wód płodowych... Nie brzmi to na okaz zdrowia i kwalifikuje się na patologię ciąży... Wy wstydu żadnego nie macie ze swoimi katolskimi
  • Odpowiedz
Zdrowa kobieta ze zdrowym dzieckiem w 22 tygodniu ciąży bez wód płodowych... Nie brzmi to na okaz zdrowia i kwalifikuje się na patologię ciąży... Wy wstydu żadnego nie macie ze swoimi katolskimi kłamstwami.

@jbc_wszystko: Odróżnij nieprawidłowy przebieg ciąży od zdrowia matki lub dziecka.

Bo jakby zrobili coś wcześniej to by takie katolskie tęgie głowy twojego pokroju krzyczały, że zabili zdrowe dziecko i ich pod sąd wzięli zgodnie z wytycznymi TK.
  • Odpowiedz
Jak jest za wcześnie na poród to przetrzymuje się ile się da, a jak już czas to daje oksytocynę lub robi CC.

To elementarz.

@wojtas_mks:
Tak, przetrzymuje się do 34 tygodnia, podając sterydy w celu przyspieszenia wzrostu. Zwykle udaje się przetrzymać około dwóch tygodni. Medialne historie o tym że „cud, dziecko w 25 tygodniu urodziło się i przeżyło” nie śledzą historii życia tego dziecka bo to zwykle krótka historia a jego stan
  • Odpowiedz
Nieprawidłowy przebieg ciąży dzbanie zawsze jest zagrożeniem zdrowia przede wszystkim dziecka, a w drugiej kolejności matki.

@jbc_wszystko: Chłopie, czyli każde dziecko w patologicznej ciąży wg Ciebie trzeba zabijać zamiast o nie walczyć? xDDD

Taaa, lekarz ginekolog z ciebie, prawnik, wieszcz, tancerz i dżentelmen najwyraźniej. Jakoś dziwnym trafem lekarze mówią co innego, a o tym, że spokojnie dało się tę ciążę donosić, że to rutyna była to bredzą pro-lifeowcy umywający ręce od
  • Odpowiedz
Skąd informacja, że udaje się przetrzymać dwa tygodnie?

Dziecko urodzone w 24 (!) tygodniu właściwie znam osobiście i co prawda jest pod opieką lekarzy, ale ma już kilka lat i rodzice właściwie wyszli z nim na prostą z większością problemów.

@wojtas_mks:
Od lekarza, u którego byłam jako pacjentka na usg w ciąży ,) nie weryfikowałam, uwierzyłam na słowo. Hmm, jeśli masz styczność z ginekologią może skojarzysz - ma tytuł profesora i
  • Odpowiedz
@wojtas_mks:

Chłopie, czyli każde dziecko w patologicznej ciąży wg Ciebie trzeba zabijać zamiast o nie walczyć? xDDD

Chłopie czyli wg ciebie każde zagrożenie życia matki trzeba kończyć walką o nie sprawdzając czy rzeczywiście matka i dziecko umrą
  • Odpowiedz
Wiem też, że moja przyjaciółka miała tak przedłużaną medycznie ciąże po odpływaniu wód (na szczęście dużo później) i pamiętam, że każdy dzień był walką i niepokojem „czy jeszcze się uda przedłużyć o kolejny”

@LGirl: Owszem, tylko w omawianym przypadku nie zrobiono NIC. Jeśli nie zamierzano czekać to należało zrobić CC lub natychmiast wywołać poród (i aborcję w takich sytuacjach przeprowadza się tak samo jeśli tego nie wiesz).
  • Odpowiedz
Chłopie czyli wg ciebie każde zagrożenie życia matki trzeba kończyć walką o nie sprawdzając czy rzeczywiście matka i dziecko umrą XDDDDDD

@jbc_wszystko: Jeśli uważasz, że odejście wód to zagrożenie życia matki to trochę się doedukuj. W ten sposób zagrożone byłoby życie każdej rodzącej matki xD Zagrożeniem jest dopiero np. sepsa jeśli przez wiele godzin/dni nic się z tym nie robi i dziecko zaczyna umierać.

I dziwić się, że lekarze bali
  • Odpowiedz
@wojtas_mks:

Jeśli uważasz, że odejście wód to zagrożenie życia matki to trochę się doedukuj. W ten sposób zagrożone byłoby życie każdej rodzącej matki xD

Ale jest błaźnie bez wiedzy. Każdy poród, nawet przy ciąży przechodzonej idealnie jest zagrożeniem życia
  • Odpowiedz