Aktywne Wpisy
Urynowyurynator +33
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

janeeyrie +23
Dobra mirki, mam ostatnio taką głupią rozkminę, bo niby nie wolno mówić "masło maślane", bo to błąd językowy, tautologia itp. Ale już "oliwa z oliwek" jest nagle okej i nikt się nawet nie zająknie. Przecież to jest bez sensu.
#kiciochpyta #heheszki
#kiciochpyta #heheszki

@jbc_wszystko: Tu można zakończyć wywód
Ofc o ile to nie fejk bo dojechać służbę zdrowia. Władza i lud muszą mieć wrogów.
Chyba że był zaszczepiony, to wtedy z automatu wina szczepionki ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Tłumacz sobie ten chory zamordyzm nastawiony na mnożenie cierpienia jak chcesz, ale Pan Jezus widzi jak robicie k---ę z logiki i odpowiedni kocioł dla was w piekle szykuje.
@jbc_wszystko: Ale o jakim usunięciu ciąży mowa jak zdrowa kobieta przyjechała ze zdrowym dzieckiem bo zaczęły jej odchodzić wody? Jak jest za wcześnie na poród to przetrzymuje się ile się da, a jak już czas to daje oksytocynę lub robi CC.
To
Zdrowa kobieta ze zdrowym dzieckiem w 22 tygodniu ciąży bez wód płodowych... Nie brzmi to na okaz zdrowia i kwalifikuje się na patologię ciąży... Wy wstydu żadnego nie macie ze swoimi katolskimi
@jbc_wszystko: Odróżnij nieprawidłowy przebieg ciąży od zdrowia matki lub dziecka.
Przeczytaj to sobie na głos patrząc w
@wojtas_mks:
Tak, przetrzymuje się do 34 tygodnia, podając sterydy w celu przyspieszenia wzrostu. Zwykle udaje się przetrzymać około dwóch tygodni. Medialne historie o tym że „cud, dziecko w 25 tygodniu urodziło się i przeżyło” nie śledzą historii życia tego dziecka bo to zwykle krótka historia a jego stan
@jbc_wszystko: Chłopie, czyli każde dziecko w patologicznej ciąży wg Ciebie trzeba zabijać zamiast o nie walczyć? xDDD
@wojtas_mks:
Od lekarza, u którego byłam jako pacjentka na usg w ciąży ,) nie weryfikowałam, uwierzyłam na słowo. Hmm, jeśli masz styczność z ginekologią może skojarzysz - ma tytuł profesora i
Chłopie czyli wg ciebie każde zagrożenie życia matki trzeba kończyć walką o nie sprawdzając czy rzeczywiście matka i dziecko umrą
@LGirl: Owszem, tylko w omawianym przypadku nie zrobiono NIC. Jeśli nie zamierzano czekać to należało zrobić CC lub natychmiast wywołać poród (i aborcję w takich sytuacjach przeprowadza się tak samo jeśli tego nie wiesz).
@jbc_wszystko: Jeśli uważasz, że odejście wód to zagrożenie życia matki to trochę się doedukuj. W ten sposób zagrożone byłoby życie każdej rodzącej matki xD Zagrożeniem jest dopiero np. sepsa jeśli przez wiele godzin/dni nic się z tym nie robi i dziecko zaczyna umierać.
Ale jest błaźnie bez wiedzy. Każdy poród, nawet przy ciąży przechodzonej idealnie jest zagrożeniem życia