@Urynowyurynator: no i co to ma zmieniać? Żyje dla siebie i najbliższych, żebyśmy byli szczęśliwi. Skoro i tak zostaliśmy skazani na życie to po co mamy się nim dołować? Zagadnienie sensu w wymiarze kosmicznym jest o tyle chybione, że "sens" sam w sobie jest ludzkim konstruktem a nie jakimś obiektywnym prawem natury. To jakby się zastanawiać czy wszechświat mnie lubi. Ta kategoria po prostu nie odnosi się do bytów tego
@Urynowyurynator: Ależ wysryw z rana, frustracja sprawiła że zamiast spać to wściekły chwyciłeś za klawiaturę i czerwony od złości pisałeś głupoty w internecie. Bierz leki, wyciszą cię :D
@Urynowyurynator: ooo widzę że znowu wpadła ta pozytywna atmosfera jaką generują przegrywy na mirko XD Nie oceniaj innych swoją miarka. Skoro Twoje życie jest uja warte to niech sobie będzie. Ja tam jestem ze swojego życia zadowolony i jestem szczęśliwy… nawet pomimo wielu problemów bo nikt nie powiedział że będzie łatwo! Z kolei wiem że warto czerpać pełnymi garściami i cieszyć się każdą chwilą.
@coccolino_: no właśnie, więc twoje istnienie jest niepotrzebne
@Urynowyurynator: niepotrzebne z jakiego punktu widzenia? Idąc Twoim tokiem rozumowania to nie jedz bo za tydzień nie będziesz pamiętać co jadłeś i jak smakowało a tylko to wysrasz więc nie jest to potrzebne.
@Urynowyurynator: Bo życie kolego się jeszcze nie zaczęło. Obecnie jesteśmy na etapie roju motłochu, który wspina się po sobie, przerzucając "życie" dalej, by w końcu wybrańcy, ludzie zaczną żyć.
Naszym absolutnie jedynym i podstawowym celem jako ludzkość jest osiągnięcie technologicznej nieśmiertelności, czyli prawdziwego życia. Reszta to tylko koszt i nieistotny motłoch, który pożyje jakieś w ogóle abstrakcyjne i śmieszne ~45 obrotów ziemi dookoła słońca jako w miarę sprawny i logiczny człowiek
Nie oceniaj innych swoją miarka. Skoro Twoje życie jest uja warte to niech sobie będzie.
Ja tam jestem ze swojego życia zadowolony i jestem szczęśliwy… nawet pomimo wielu problemów bo nikt nie powiedział że będzie łatwo! Z kolei wiem że warto czerpać pełnymi garściami i cieszyć się każdą chwilą.
@Urynowyurynator: niepotrzebne z jakiego punktu widzenia? Idąc Twoim tokiem rozumowania to nie jedz bo za tydzień nie będziesz pamiętać co jadłeś i jak smakowało a tylko to wysrasz więc nie jest to potrzebne.
Sprawdź ile pożyjesz z takim podejściem.
Naszym absolutnie jedynym i podstawowym celem jako ludzkość jest osiągnięcie technologicznej nieśmiertelności, czyli prawdziwego życia. Reszta to tylko koszt i nieistotny motłoch, który pożyje jakieś w ogóle abstrakcyjne i śmieszne ~45 obrotów ziemi dookoła słońca jako w miarę sprawny i logiczny człowiek