#autocad #konstruktor #inzynieria Jest możliwość zapisania pliku w AutoCAD, w którym dodałem piktogramy w formie .pdf, tak żeby rysunek otwierał sie na innym komputerze z tymi rysunkami? Obecnie zapisany rysunek nie zawiera tych piktogramów :/
@notdot: To znaczy, że AutoCAD potrzebuje pliku .pdf, który dodałem do .dwg na dysku, żeby go wczytać na rysunku? Nie da się go dodać, jak naklejki na stałe na rysunek?
@Gerhard_Hexer: nie jpg osadzony jako obiekt OLE może się czasami udać ale często nie więc nikt nie zaleca osadzania obrazków w ten sposób ale pdf nie da się tak osadzić a nawet jeśli to i tak porobi problemy
@Gerhard_Hexer: Dodaj jako OLE, zrób test, czy działa i tyle. No chyba, że wysyłasz do kogoś ważnego to wtedy lepiej etransmit dla pewności. Jest jeszcze inna dobra opcja, ale to zależy jaką masz wersje autocada?
@rfk_90Hz: A czy dodając to tak, obiekt ten będzie widoczny, jeżeli będę chciał otworzyć plik w programie typu CATIA/NX? I czy wgl da się pliki z AutoCAD tam otworzyć, bo jak na razie nie jestem w stanie sprawić, żeby to funkcjonowało (-‸ლ)
#wykopaka Czy wypada parze która chce jeść zdrowo i zrzucić kilka kg zrobić trolllowo pieroga z filcu? ( ͡º͜ʖ͡º) Kuwa, obiecałam że będzie moje rękodzieło w paczce i będzie (╯°□°)╯︵┻━┻
Jest możliwość zapisania pliku w AutoCAD, w którym dodałem piktogramy w formie .pdf, tak żeby rysunek otwierał sie na innym komputerze z tymi rysunkami? Obecnie zapisany rysunek nie zawiera tych piktogramów :/
albo zwyczajnie mailem obydwa pliki wyślij cad sobie powinien wczytać ścieżkę do tego pdfa
jpg osadzony jako obiekt OLE może się czasami udać ale często nie więc nikt nie zaleca osadzania obrazków w ten sposób
ale pdf nie da się tak osadzić a nawet jeśli to i tak porobi problemy
Komentarz usunięty przez autora