Aktywne Wpisy

miszkurkam +192
#motoryzacja #pokazauto #chwalesie
Mirki, pijcie ze mną kompot - udało się kupić nowe autko z salonu.
Jeszcze kilka lat temu nigdy bym w coś takie nie uwierzy, a dzisiaj proszę bardzo.
Pamiętajcie - łapcie marzenia, bo życie jest za krótkie. :-)
Mirki, pijcie ze mną kompot - udało się kupić nowe autko z salonu.
Jeszcze kilka lat temu nigdy bym w coś takie nie uwierzy, a dzisiaj proszę bardzo.
Pamiętajcie - łapcie marzenia, bo życie jest za krótkie. :-)
źródło: IMG_3282
Pobierz
carving85 +147

Bawił się ktoś może Power Automate? O ile z uploadowaniem załączników z wiaodmości do sharepointa/onedrive nie ma większego problemu tak z odczytywaniem zawartości i warunkami mam już problem.
Chce aby power automate analizował zwartość załącznika (CSV) i jeżeli w którymkolwiek miejscu wystąpi string "ERROR" to ma zrobić to i tamto.
Nie mogę rozpracować tego w jaki sposób przekazać do warunku "plaintext" cały czas dostaje zwartość zapisaną w bajtach...
źródło: comment_1640034344nQYoC75qtFsufRAYwKmuBO.jpg
Pobierzźródło: comment_1640034456rNz42rxw8cMqw26kILRXuD.jpg
PobierzNa 100% jest w stanie zapisywać wszystkie załączaczniki z maili, ale nie wiem czy operacja na załączniku i sprawdzanie jego treści, to już nie jest wykonanie akcji na Onedrive.
There is no any way to get the data inside the email attachment in Microsoft flow currently, so your requirement to check the key word from the excel attachment couldn't be achieved in Microsoft flow currently.
Przez Power Automate zapisywałem załącznik interesującego maila na dysku OneDrive albo lokalnym a później prostym skryptem otwierałem go i sprawdzałem co w nim jest.
źródło: comment_1640038967mWEESgdSwV4ctC68FJLYhi.jpg
Pobierzźródło: comment_16400430235RNkxOUOezkFq0iyHXUF9L.jpg
Pobierz