Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@turfa8: No pewnie, głupie polskie wieśniaki myślały, że zobaczą ekranizację twórczości lubianego przez siebie pisarza, a nie uzdolnionych amerykańskich scenarzystów po weekendowej szkole pisarstwa. Idioci.:)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 6
@turfa8: Ale jakie ma znaczenie, że nie wiedzą gdzie leży Polska? Tym bardziej powinni się trzymać oryginału. Taka oryginalna stylistyka czy historie inne niż "wiedzmin good zabija potwory" byłyby dużo ciekawsze dla polskiego i zagranicznego widza.
  • Odpowiedz
@Omicron: I pierwszym też! I co z tego? Fanom podoba się to co on napisał, a nie to co mu się podoba w pisarstwie innych. Inna sprawa, że Sapkowski za kasę to i Zmierzch by chwalił.
  • Odpowiedz
@Omicron: I z czego się tu cieszyć? Kilkadziesiąt milionów ludzi obejrzy kiepski produkt oparty dobrej marce. ¯\_(ツ)_/¯ Nie wiem w jaki sposób ma to stanowić świadectwo jakości produkcji Netflixa.
  • Odpowiedz
@turfa8: Mowie jako osoba ktora krytykowala pod tym wzgledem 1 sezon

Nie mam problemu ze zmiana wgledem materialu zrodlowego, ba, jezeli maja swoje pomysly to niech je wprowadzaja. Problem byl dla mnie taki, ze z materialu zrodlowego powycinali wiekszosc elementow, ktore nadawaly sens danym epizodom i je tak zostawili xD co juz jest glupota.
  • Odpowiedz
@turfa8: Tak, tak xD Chłop sprzedał kilkanaście-kilkadziesiąt milionów egzemplarzy książek przetłumaczonych na 20 języków i znalazł się m.in. na 4 i 12 miejscu na liście najpopularniejszych książek New York Times. Ale jak to Polak, to oczywiście nie mógł odnieść sukcesu xd
  • Odpowiedz