Wpis z mikrobloga

#monsterhunter #monsterhunterworld #gry #pcmasterrace
Zastanawiam się nad kupnem którejś części Monster Hunter, to będzie moja pierwsza styczność z tym tytułem i zastanawiam się, czy lepiej kupić MH World + Iceborn czy od razu przejść na MH Rise? No i jest jeszcze kwestia sprzętowa, odpaliłem demo Rise na Steam na karcie 1050ti i działa na maksymalnych detalach powyżej 70-80 fps (ale graficznie szału nie robi), a w przypadku MH World jest PODOBNO o wiele gorzej.
  • 24
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Marvolauke Dla mnie world i iceborn to najlepsza część serii. Rise ogrywalem na premierę i był mocno wybrakowany jeżeli chodzi o endgame. No i typowy dla serii minimalizm fabularny. W World jednak historia była bardziej emocjonującą i z większą chęcią wskakiwalo się w kolejne polowania.
  • Odpowiedz
@Kraniec: Kupiłem World+Iceborn jakąś uber extreme deluxe edition za 120, jakie to jest dobre :D Tylko grafika dosyć dziwna, jakaś taka wyblurowana i rozmazana, a mam wylączone TAA i motion blur.
  • Odpowiedz
  • 1
@Deathstroke Pobiegalem chwilę z tą zbrojką ale nie pasuje mi ona do mojej postaci, więc biegam w skórzanej. Preferuje zwinność niż duży pancerz. No i hełm jest strasznie brzydki.
  • Odpowiedz
@Marvolauke: W ustawieniach możesz wybrać opcję że hełmu nie widać, ja tak biegałem bo nie lubiłem nie widzieć głowy :) I podobnie jak ty, wolałem być zwinny niż ociężały. I wybrałem mobilność nad zadawane obrażenia, więc moja ulubioną bronią była Owadzia Glewia. Wygląda przekozacko na plecach, zwłaszcza z drzewa Kushali lub Behemota:) No i zakres uników nie ma sobie równych, bo możesz atakować z powietrza, najlepiej z zebranymi przez Kinsekta
  • Odpowiedz
@Marvolauke: Do usług :) Opisz później swoje odczucia co do gry, ciekaw jestem czy Ci podejdzie. Bo ja uważam czas spędzony z nią i ziomkami za jedno z najlepszych doświadczeń w sferze gier :) Najpierw 300 godzin na podstawkę na xboxie, a później od nowa na Ps4, około 700 godzin spędzonych :D A nie ukończyłem jeszcze Iceborna, bo przeszkodziło mi w tym życie prywatne. Chyba jutro zaglądnę do Nowego Świata
  • Odpowiedz
@Deathstroke: Pograłem już z 10 godzin i ogólne wrażenie jest dobre, tylko nie rozumiem jak łapać potwory. Każą mi zrobić pułapkę jak nawet jej nie mogę zrobić, bo jakiś składnik jest niepoznany, a w skrzyni zaopatrzeniowej dostaje jedną sztukę tej pułapki XD Biegłem za potworkiem godzinę, źle położyłem tą pułapkę elektryczną i koniec.
  • Odpowiedz
@Marvolauke: MH World ma moda na PC, który podobno bardzo poprawia performance (Capcom w ogóle nie banuje za mody, nawet takie które modyfikują ci Hunter Rank etc.). A to, w którą część chcesz grać, to zależy czy dużo chcesz robić online/multiplayer. World powoli umiera, zwłaszcza że premiera Rise na PC tuż za rogiem, a niedługo wyjdzie Sunbreak. Jeżeli nie przeszkadza Ci grać solo (albo masz kogoś, kto też zaczyna) to
  • Odpowiedz
@Deathstroke: ta zbroja i bronie obrońcy to najgorsze co można było zrobić :<

zbroja wystarcza do przejścia całego MHW i na początek iceborne jeszcze daje radę, bronie obrońcy podobnie - w sumie tylko tej można używać aż do iceborne bo inne nie mają podejścia

przejście MHW zajęło mi 80 godzin, z czego jeszcze trochę opcjonalnych questów mi zostało także w 100 godzinach się wyrobię - bez złotych
  • Odpowiedz