Wpis z mikrobloga

Patrzę tak na Was i obserwuje, że ogólnie to cieszycie się, że ludziom kredyty wzrosły o 300-500 zł na racie. Jesteście zepsuci od środka, cieszycie się z ludzkiej krzywdy, z nieszczęścia, chcecie żeby sąsiad miał gorzej, bo wtedy Wy czujecie się lepiej. Naród niedowartościowanych ludzi... dlatego w tym kraju jest jak jest ¯\_(ツ)_/¯ Dodam, tylko że mi kredyt wzrósł o całe 0 zł i właściwie to szkoda mi tych ludzi, którym teraz wzrosło o 300-500 zł na racie.

#kredythipoteczny #nieruchomosci #kredyt #stopyprocentowe
  • 298
  • Odpowiedz
@Miszcz_Joda: Mnie to zastanawia gdzie Ci wszyscy ludzie mieszkają? Na mieszkanie bez kredytu stać mało kogo, a wynajmować przez całe życie to zwykła głupota.

@Sidney1: Głupotą jest praca przez 30 lat w jednym januszeksie bo kredyt zamiast zdrowego inwestowania w siebie, podnoszeni kwalifikacji, zmiany prac jak rękawiczki i przeprowadzki za 10 lat jak przyjdzie #!$%@? w bogatszy region z zarobkami x2
  • Odpowiedz
@Fiodooor: ty to dobry jesteś, w 6 lat od 2,7k netto, po przed spalte kredytu (200-300k) po dwa mieszkania w Krakowie, 350k oszczędności w obligacjach i dom na kredyt. Bogol.
  • Odpowiedz
@Miszcz_Joda: Mnie to zastanawia gdzie Ci wszyscy ludzie mieszkają? Na mieszkanie bez kredytu stać mało kogo, a wynajmować przez całe życie to zwykła głupota.

@Sidney1: Ta twoja mądrość to niewolnictwo w zamian za namiastkę bezpieczeństwa
  • Odpowiedz
@pepe_chad: haha kosmiczne ceny nieruchomości.. to jedź do Irlandii, Angli, Francji, Włoch i spróbuj kupić mieszkanie lub dom ale w dobrej lokalizacji a nie koziej wólce to zobaczymy. Właśnie dlatego tam znaczna większość wynajmuje bo ich nie stać na kupno.
  • Odpowiedz
niech kwiczą i giną

@pepe_chad: jestes dokladnie ta osoba, do ktorej adresowalem wpis. Gospodarke to nam popsul rzad, przez 500+, 13-14 emeryture oraz rozdawanie kasy na lewo i prawo :)

@Miszcz_Joda: Odpowiadasz jakimś dzbanskim trollkontom i potem się Dziwisz, że ludzie się cieszą, że komuś wzrosła rata. Już ci tłumacze - cieszą się jedyne gimby i pojedyncze upośledzone przypadki. Nie traktuj całego wykopu jako źródła opinii o finansach,
  • Odpowiedz
ogólnie to cieszycie się, że ludziom kredyty wzrosły o 300-500 zł na racie. Jesteście zepsuci od środka, cieszycie się z ludzkiej krzywdy

@Miszcz_Joda: Nah, nie sądzę żeby ktoś się specjalnie cieszył z faktycznej ludzkiej krzywdy. To raczej bardziej kwestia ludzi co "kazali podpisać my nie czytali" i teraz są zaskoczeni i narzekają że rata rośnie. Już były cwaniaki od szwajcarskich których trzeba było ratować na podobnej zasadzie.

Sam mam kredyt
  • Odpowiedz
@pepe_chad: łatwo tak szczekać, wiedząc że i tak mama zaraz poda obiad, a pani od matematyki wyznaczy drugi termin sprawdzianu w gimbazie.

Rozumiem, że nie mając 500k w gotówce nie powinienem kupować (kredytować) mieszkania, bo pepe ekonomista się zesra nie wiedząc o czym mówi. Legit!
  • Odpowiedz