Wpis z mikrobloga

Patrzę tak na Was i obserwuje, że ogólnie to cieszycie się, że ludziom kredyty wzrosły o 300-500 zł na racie. Jesteście zepsuci od środka, cieszycie się z ludzkiej krzywdy, z nieszczęścia, chcecie żeby sąsiad miał gorzej, bo wtedy Wy czujecie się lepiej. Naród niedowartościowanych ludzi... dlatego w tym kraju jest jak jest ¯\_(ツ)_/¯ Dodam, tylko że mi kredyt wzrósł o całe 0 zł i właściwie to szkoda mi tych ludzi, którym teraz wzrosło o 300-500 zł na racie.

#kredythipoteczny #nieruchomosci #kredyt #stopyprocentowe
  • 298
  • Odpowiedz
@vartan: czyli cieszysz sie dlatego, ze ktos ma gorzej teraz, bo Ty masz gorzej, czyli chyba troche zazdroscisz im, ze jednak maja gorzej, a jednak kupili ¯\_(ツ)_/¯

Że wszyscy mamy #!$%@??

@Sin-: no mamy mamy... lepiej nie bedzie
  • Odpowiedz
Nie masz pojęcia jaka jest metodologia liczenia tego.

@pepe_chad:

Jak wskazuje HRE Investments gdybyśmy przy tym pominęli gotówkę, która pochodziła od kredytobiorców (wkład własny przy kredycie), to i tak okazałoby się, że deweloperzy w 7 największych miastach w aż 60 proc. dokonali sprzedaży mieszkań za gotówkę. To w sumie znaczy, że ponad połowa pieniędzy, które trafiły do biur sprzedaży deweloperów w pierwszym kwartale, to były oszczędności Polaków – żywa gotówka,
  • Odpowiedz
@Miszcz_Joda: Ktoś może płakać ktoś może się śmiać, nie zmienia to faktu że świat lubi równowagę i przychodzi korekta niezależnie od wykopka mieszkającego z mamą czy księgowej biorącej 2,5 kredytu przy 5 tys dochodu.
Lepiej żeby #!$%@?ęło teraz i ludzie się opamiętali niż gdy ludzie będą kupować po 17 tys/m2
  • Odpowiedz
@rafal-heros: @Miszcz_Joda: Ktoś może płakać ktoś może się śmiać, nie zmienia to faktu że świat lubi równowagę i przychodzi korekta niezależnie od wykopka mieszkającego z mamą czy księgowej biorącej 2,5 kredytu przy 5 tys dochodu.
Lepiej żeby #!$%@?ęło teraz i ludzie się opamiętali niż gdy ludzie będą kupować po 17 tys/m2
Ja miałem to szczęście że kupowałem na początku wzrostów po 5 tys przy stacji metra gdzie dzisiejsza
  • Odpowiedz
@Miszcz_Joda: Cieszę się ze wam rata wzrosła bo kupowaliście mieszkania nawet gdy nie został wbity szpadel w ziemię co podniosło błyskawicznie ceny nieruchomości i wprowadziło całą masę patologii w budownictwie na które się zgodziliście. Najlepsze że na wsi 40km od Warszawy ludzie kupują mieszkania które widać tylko na papierze, które developer wybudował na bagnie (po roztopach i ulewach woda do kolana), nie podniósł terenu i zostały wyprzedane w miesiąc. Dodatkowo
  • Odpowiedz
Cieszę się ze wam rata wzrosła bo kupowaliście mieszkania nawet gdy nie został wbity szpadel w ziemię co podniosło błyskawicznie ceny nieruchomości i wprowadziło całą masę patologii w budownictwie

@mtgosciu: 7 lat temu kupowalem mieszaknie i wtedy tez tak ludzie kupowali ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
Ja już swój kredyt spłaciłem przed podwyżkami, ale współczuję swoim znajomym, rodzinie, nieznajomym ludziom też, który zainwestowali w marzenia, a teraz boją się o dorobek swojego życia
  • Odpowiedz