Wpis z mikrobloga

przy ogrzewaniu podłogowym szybciej się zagrzewają i dłużej trzymają ciepło

@K3ksik: W jaki sposób coś co się szybciej nagrzewa dłużej trzyma ciepło? Opatentuj to, bo wymyśliłeś nową fizykę.
  • Odpowiedz
@ab6661: nie wymyśliłem nic nowego, uczą o tym od lat w szkołach, poczytaj sobie o przewodności cieplnej ceramiki. I to nie fizyka, a właściwość fizyczna, a dziedzina fizyki się tym zajmująca to termodynamika tak btw.
Ile masz lat? Tak pytam czysto teoretycznie
  • Odpowiedz
@J_Dilla: taka jest idea, że dobiera się pewne rzeczy względem innych aspektów w mieszkaniu, nie tylko pod względem wizualnym ale i też technicznym.
Plytki są dostępne również w wariantach wyglądających jak panele zarówno wzorem jak i rozmiarem i powiem więcej są producenci którzy robią zarówno płytki i panele tak żebyś mógł zgrać ze sobą 2 typy na jednej płaszczyźnie i umiejętnie położone obok siebie wyglądają w taki sposób, że ciężko
  • Odpowiedz
@maikeleleq: Ehh też sobie wziąłem kota na mieszkanie.
I muszę to przeżywać.

- Wszystkie kwiatki znikły z domu.
- Święta bez choinki kolejny raz bo co wracałem z roboty to choinka na ziemi.
- Codziennie rano z budzikiem w ręku o 3:00 kot dostaje p-------a i lata
  • Odpowiedz
@J_Dilla: chodzimy i tak w papciach bo mając trzy koty to ile razy byś nie odkurzał i tak jest syf ¯_(ツ)_/¯
@Batmin: 25ziko to wręcz jak za darmo, cos się stanie to nawet nie szkoda ;)
@M_longer: Akurat tutaj młody, bo ma 10 miesięcy, Maine Coon :D
@dzonykesz: to jest wada ze są strasznie ciekawskie i wszystko co na stole im przeszkadza, ale są
maikeleleq - @JDilla: chodzimy i tak w papciach bo mając trzy koty to ile razy byś ni...

źródło: comment_1639485103gzTA51tl1UVhLzdt8LQpEH.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@kodecss: My choinkę po prostu przykleiliśmy na szarą taśmę do stolika, na razie działa XD Ale jeśli chodzi o kwiatki to racja, bazylii nie mamy już od x czasu :/ A maratony w nocy to codzienność
  • Odpowiedz
@K3ksik: Spoko, mam świadomość tego, co jest na rynku podłóg. Ale do drewnianego parkietu kafle nie maja podjazdu jeżeli chcesz nadać wnętrzu wizualnego ciepła i aby było przytulnie. Kafle są do łazienek kuchni i przedsionka lub korytarza. Imitacja drewna zawsze będzie imitacją a podłogówkę na drewnie także robić można, po prostu zakres możliwości jest węższy.
  • Odpowiedz