Wpis z mikrobloga

@Hermen_Hulst: deathloop to akurat dobra ale niszowa w #!$%@? gra i źle się sprzedała, myślę, że wpadnie do GamePassa za jakiś czas jak umowa na wyłączność się skończy. Kena przeciętna, demons to jest remake, remaster spidermana? to nie jest żaden remaster tylko wersja z ps4 + rt.

fh5 zebrała bardzo dobre oceny i miała rekordową ilość graczy, halo teraz zbiera 8-9/10 i bardzo duzo ludzi gra na multi. Dwie bardzo mocne
@Hermen_Hulst: ratchet graficznie cudo, ale gra jest dużo gorsza od psychonautsów 2 bo grafika to nie wszystko. p2 to najlepsza platformówka 3d tego roku

ew powiedziałbym że może it takes two od EA bo to też świetna gra na coopa.
Jak Sony dalej będzie takie antykonsumenckie jak jest teraz i będzie waliło remasterami i remakami to xbox może nie wygra tej generacji ale wyrówna i ma szanse wygrać kolejną.
@Dawidinho8: Mówię o masowym guście, returnal to mega niszowa gra skierowana dla określonego typu graczy i raczej indyk, gra AA. Jak Hades który wpadł do GP w wakacje.

Z resztą returnal słabo się niby sprzedał.
@Dawidinho8: Z resztą sony wszystkie albo większość gier AAA będzie raczej też wydawać na ps4 żeby sprzedaż była na tyle wysoka by koszt produkcji się zwrócił. "Exy" ps5 to w gruncie rzeczy mięso armatnie, żeby soniarze mogli powiedzieć, że ps5 warto teraz kupować.
@LateNever: Sony wypuszcza gry, które celują w masowy gust: łeeee, w końcu to samo, Sony nie robi nic oryginalnego
Sony wypuszcza bardzo odważną i innowacyjną grę jak Returnal: łeee, grasz niszowa, kogo to interesuje.

Oprócz tego wychodzą takie gry jak Deathloop czy Kena, czy patrząc od premiery konsoli to jeszcze Demony czy Miles Morales.

Tymczasem MS wypuszcza dwa odgrzewane kotlety rok po premierze konsoli: TEN ROK NALEŻY DO MSU.

Aha, ok.
@Cinkito:

Wszystko się źle sprzedaje

Sprawdź sobie wyniki sprzedaży. Sam miałem ps4 i uważam to za dobrą konsolę, ale gnije z sekciarstwa soniaczy. Modlicie się do konsoli jakby była waszym nowym bożkiem i byście bronili markę nawet jakby was sony penetrowało wielkim dildosem.

Mnie tak naprawdę nie obchodzi wasza opinia, sprawdźcie sobie ile ludzi gra w halo po multi i forze. Dane nie kłamią, a fanboye są fanboyeami. Recenzje też dobre,
@LateNever: Halo jest darmowe i praktycznie wszędzie dostępne, nie dziwne ze ludzie w to grają (pewnie większość to Polacy i pajety, których nie stać na gry). I nikt przecież sony nie broni. Odwalają niezle szambo i za to powinno się ich j3bac, ale KLAMANIE i WMAWIANIE innym, ze sony nie robi gier, albo robi ale są to niszowe gry i zagra w nie może 5 osób na świecie, bo poprostu boli
@mattz_: Jeśli chodzi o babole to ten rok jest jakiś wyjątkowy, tak naprawdę gry od sony i m$ były dopracowane a reszta to tak sroga kaszana i plucie ludziom na twarz że to głowa mała.
returnal to (...) indyk, gra AA

aha :) ok

Z resztą sony wszystkie albo większość gier AAA będzie raczej też wydawać na ps4 żeby sprzedaż była na tyle wysoka by koszt produkcji się zwrócił.

No i spoko, nie przeszkadza mi to. Ważne żeby do wersji PS5 był RT/60fps/4k i korzystanie z dualsense'a.

"Exy" ps5 to w gruncie rzeczy mięso armatnie, żeby soniarze mogli powiedzieć, że ps5 warto teraz kupować.

IMO warto, nawet
@Dawidinho8: mnie bardziej bawi, że w sumie przyznałem że 2022 pewnie będzie należało do sony, ale ten jest obiektywnie lepszy dla m$. po prostu widać to po danych, ale fanatycy na tym tagu, ich agresja i nieracjonalność mnie zaskoczyła. w sensie spodziewałem jakieś normalnej dyskusji, ale soniarze to jak wściekłe dzikie małpy xD jeśli jesteście dziećmi to wam wybaczam, ale jeśli macie 18+ to radzę udać się do specjalisty.

to jest
Mówię o masowym guście, returnal to mega niszowa gra skierowana dla określonego typu graczy i raczej indyk, gra AA. Jak Hades który wpadł do GP w wakacje.

@LateNever: hades jest tak niszowy że ma 2 - 5 mln sprzedanych kopii na samym steamie wg steamspy ale ok
tak naprawdę gry od sony i m$ były dopracowane a reszta to tak sroga kaszana i plucie ludziom na twarz że to głowa mała.

@LateNever: FH5 to tylko kolejna mapa do forzy horizon 3 ale i tak tego nie potrafili ogarnac i gra ma mnostwo bledow, szczegolnie z trybem multi. halo infinite ma w multi na tyle kontrowersyjna progresje/mikrotransakcje ze az musieli zablokowac subreddita bo modzi nie nadazali z moderowaniem tej
@LateNever: Piszesz o grach MS w samych superlatywach, a nie potrafisz zrobic tego samego o grach konkurencji - dziwnie podejrzane. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Za kompletne ignorowanie istnienia Returnala (co zrobiłeś piszącą "Sony nie pokazalo nic ciekawego") powinieneś zostać spalony na stosie za herezję.
Rynkowi gier od jakiegoś czasu doskwiera stagnacja - od groma remasterow, odświeżonych wersji, kontynuacji itd., ogolnie nic oryginalnego. Z tym zgodzi sie chyba