Wpis z mikrobloga

konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 6
@WewnetrznySpokoj: w obecnej sytuacji rynkowej to bzdura, chyba że jest lewy :p

Mam kumpla ze średnią zmianą poniżej roku, ciągnie tak już z 8 lat, dalej się o niego biją :p Studiów nigdy kie skończył, od początku jedzie tylko na doświadczeniu.
  • Odpowiedz
@t3m4: piąta kolumna waterfalla to ja, @jaca_66 zostanie namaszczony na proroka ale jeszcze o tym nie wie, bo to było na 150 stronie diagramów architektury fizycznej na XIV kwartał, mam to na piśmie z podpisem i pieczątką klienta.
  • Odpowiedz
Mam kumpla ze średnią zmianą poniżej roku, ciągnie tak już z 8 lat, dalej się o niego biją :p Studiów nigdy kie skończył, od początku jedzie tylko na doświadczeniu.

@annotate: w sumie możliwe, ja jestem juniorem,
1 praca - 1rok 3 miesiące
2 praca - 6 miesięcy
3 praca - po ~4 miesiącach rozglądałem się, parę rozmów, doszedłem nawet do dwóch ofert niesatysfakcjonujących mnie wystarczająco
  • Odpowiedz
@PiesLat2230: czyli w 3 dalej pracujesz? Jeszcze nie ma tragedii, szczególnie jak dalej w niej jesteś. Dobre uzasadnienie się przyda w razie jak zapytają :>

Część firm zatrudnia pod projekt konkretny i po nim nie ma za wiele do roboty.
  • Odpowiedz
czyli w 3 dalej pracujesz?

@annotate: Tak

Część firm zatrudnia pod projekt konkretny i po nim nie ma za wiele do roboty.

@annotate: To prawda, widzę że np w moim aktualnym projekcie po ~1,5 roku max nie będzie co robić. W okolicach Kwietnia już będziemy 70% done, po jakichś 8 miesiącach.
  • Odpowiedz
@PiesLat2230: na razie się nie przejmuj. To jest w miarę oczywiste że na początku łapie się różną robotę, tam gdzie dają. I że potem szybko chcesz coś lepszego. Ja bym nie zwrócił na to większej uwagi.

Jakbyś miał 3 prace w 2 lata, ale regularnie przez ostatnie 10 lat, to już mniej ciekawe :D
  • Odpowiedz
na razie się nie przejmuj. To jest w miarę oczywiste że na początku łapie się różną robotę, tam gdzie dają. I że potem szybko chcesz coś lepszego. Ja bym nie zwrócił na to większej uwagi.

@annotate: w sensie jestem juniorem za stawkę dobrego mida :D na razie jest spoko, jedyny upgrade jaki chce to b2b żeby mieć z 15 po wszystkich dyrdymałach i opłatach, czyli z 22/23 netto na umowę, i
  • Odpowiedz