Wpis z mikrobloga

Bitcoin jest największą głupotą jaką do tej pory ludzkość wymyśliła. Nikt normalny nie wykorzystuje nieodnawialnych złóż planety żeby kopać wirtualny pieniądz jednocześnie tę planetę zatruwając emisjami i ciepłem. Nikt normalny nie jara się "walutą" nie mającą pokrycia w majątku a której kurs jest zależny od twittów Muska. xD

PS. Nie wiem skąd to zdjęcie ale nic nie znalazłem w Czechach co potwierdzałoby informację, że o tym się uczy w szkole. W Czechach
  • Odpowiedz
@bitcoholic: Tak, bo państwowa nauka o bitcoinie, to jest to czego nam trzeba.
Przejdź się na jedną lekcję „przedsiębiorczości” i zobacz, jak to wygląda…
  • Odpowiedz
@fegwegw: ja juz nie odpisuje takim ludziom bo to samo mowili 10 lat temu jak btc byl po 1$, to samo jak byl po 5$ to samo jak byl po 1000$, i caaaly czas to samo ze to bezuzyteczne. Trzeba dolary amerykańskie kupować bo mają pokrycie w złocie i są ekologiczne ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@bitcoholic: Banki centralne kupuja zloto i pilnuja ceny srebra na potege, smietanka ma gdzies maski i obostrzenia. Male dzieci juz przyzwyczajaja do zycia bez twarzy i korzystania z cyfrowych walut. Gdy w miejsce Bitcoina wejdzie CDBC z okreslonym czasem zycia.
  • Odpowiedz
@krisstof2: Za to idea stojąca za pięniędzmi FIAT jest piękna i ekologiczna.

Przecież produkacja pieniędzy i utrzymanie całego tego chorego systemu w ogóle nie zużywa energii... xD
Ale FIATY są stabilne i da się niby płacić w realu! - powiedz to ludziom w Wenezueli, albo blizej... w Turcji xD

Od momentu powstania stablecoinów idea walut FIAT jest przestarzała.
  • Odpowiedz
Ojej, kolejny oszolom wciskający bit śmieci?

Kiedy będzie można używać tego w cywilizowanych państwach do codziennych płatności, a nie tylko kupowanie dragow i płacenie haraczu hakerom?
  • Odpowiedz
@bitcoholic: co ty pieprzysz bitkojniarzu, państwowe waluty nie charakteryzują się tym że w przeciągu kilku dni może spaść ich wartość o 25%, ze złotówki nie zrobi ci się nagle 75 groszy materialnie. Za takie promowanie ryzykownych instrumentów finansowych KNF powinien was dojechać.
  • Odpowiedz