Aktywne Wpisy

JAuStURYErSE +30
Dlaczego oni zawsze suszą gdzieś poza zabudowaniami, gdzie nie ma ludzi, chodniki odseparowane od jezdni, bezpieczna droga i jeszcze się tym oficjalnie chwalą (foto z FB Komenda Miejska Policji w Suwałkach)? Widzieliście kiedyś żeby suszyli w centrum miasta, przy szkole albo przy niebezpiecznym przejściu dla pieszych? Dlaczego, zamiast postawić fotoradar, policjant musi robić za stojak dla suszarki?
#polskiedrogi #policja
#polskiedrogi #policja
źródło: bagieta
Pobierz
jjbub +85
Proste bo chłopskie
Śniadanie w górach. Dużo się napracowałem żeby wwieźć je do góry. Jak oceniacie?
#gory #chlop #spierdotrip
Śniadanie w górach. Dużo się napracowałem żeby wwieźć je do góry. Jak oceniacie?
#gory #chlop #spierdotrip
źródło: IMG_5243
Pobierz

@bruuh wtf? Ale to ciągle pracujecie czy tylko reagujcie na awarię?
przynajmniej tak to wygląda ze strony devops - ze strony backendu wiem że ziomki czasem muszą robić jakiegoś
@Init0: @bruuh: tak z ciekawości
czy dają wam karte sim z netem żeby nie być uwiązanym w domu?
Dużo ofert w sre w Kraków jest a że się uczę devopsowych rzeczy to mnie ciekawi jak to w tej pracy.
@bruuh
@Init0
Dokładnie mam na myśli on call. Czyli nie pracuje dopóki nie dostanę informacji o awarii.
@carryON_: 30min to strasznie duzo. Normalnie 5-15 min max juz masz miec laptopa włączonego
@PiersiowkaPelnaZiol: to już zależy od ustaleń z klientem, mam jakiś ustalony okres czasu na naprawe różnych typów incydentów - co się stanie, nie wiem, podejrzewam że musiałbym to jakoś uzasadnić dlaczego się nie wyrobiłem, nigdy mi się nie zdarzył zgrzyt z klientem na tym poziomie żeby ktoś uważał że się
@open-alpha: @d1sconn3cted: możecie powiedzieć właśnie na ot pytanie tez?
@bruuh: ale to nie wiesz nawet czym jest on-call. Ty pewnie siedzisz podpięty do vpna czy onsite, a to nie jest on-call o co pyta OP. On-call polega na tym że żyjesz własnym życiem, a jak ktoś do Ciebie zadzwoni to odpalasz lapka czy jedziesz na miejsce i za ten czas gotowości kiedy nic
@d1sconn3cted: ja wiem co to on call bo tak pracujemy właśnie, masz być dostępny w danych godzinach pod telefonem/na slacku i reagować na problemy, wypuszczać hotfixy itp. ale nie ma aktywnego developmentu, jak nie ma nic do roboty to możesz walić konia przez 12h, nikt tu nigdzie nie siedzi na żadnym site, siedzisz w domu/na basenie/w