@d1sconn3cted: zazwyczaj po oddaniu projektu na produkcje jest przez miesiąc-dwa taki on-call w sobote-niedziele w godzinach 7-19 w strefie czasowej klienta, w tygodniu bieżące problemy ogarniają devsi którzy prowadzą normalny development
@carryON_: @PiersiowkaPelnaZiol: @open-alpha: najpierw zapytajcie co w tej robocie trzeba robić, bo się jacyś idioci nauczyli dawać etykietki SRE albo DevOps dla stanowisk zwykłych Adminów albo Opsów, a to nie to samo.
@carryON_ ja mam 100 za dzień oncalla, jak zadzwonią i muszę się łączyć, to lecą mi nadgodziny płatne +100%. Wygląda to tak, że do 15 jestem w robocie a popołudniu mam 1h na ewentualne podłączenie.
@carryON_: w poprzedniej firmie bylo 150% stawki godzinowej za stanby ale jak cos faktycznie trzeba bylo zrobic to ta sama kase (bardzo rzadko cokolwiek trzeba bylo robic)
@carryON_: wytlumacze to prosciej: jak developer mial stawke np 150zl/h to jak pracowal normalnie od 8 do 16 to dostawal za te 8h 1200zl + vat oncall byly po 12h i jak sie zaczynal od 18 i byl do 6 rano to za niego dodatkowo dostawal 2700 zl + vatr nawet jak nie bylo absolutnie nic do zrobienia ( a jesli w tym czasie bylo cokolwiek do zrobienia to tez
Komentarz usunięty przez autora
@PiersiowkaPelnaZiol: nie wiem jak duza maja infrastrukture i jak zasyfiona ale SRE to szybkie reagowanie miej to na uwadze.
@Djelon: dokładnie
@open-alpha: 5-15 minut to ja mogę nie dać razy zareagować na alarm w trakcie pracy a co tu mówić o on-callu xD
jak developer mial stawke np 150zl/h
to jak pracowal normalnie od 8 do 16 to dostawal za te 8h 1200zl + vat
oncall byly po 12h i jak sie zaczynal od 18 i byl do 6 rano to za niego dodatkowo dostawal 2700 zl + vatr nawet jak nie bylo absolutnie nic do zrobienia ( a jesli w tym czasie bylo cokolwiek do zrobienia to tez