Aktywne Wpisy
p0melo +8
#pracbaza #programowanie #pracait #inwestycje #finanse #warszawa #gospodarka
Jestem programistą zarabiam 15k brutto = 10k netto, po odjęciu wydatków na życie zostaje mi 7k. Nie jestem rozrzutny, nie chodzę do restauracji, nie kupuję ciuchów w Viktacu. Odkładając wszystkie oszczędności na wymarzone mieszkanie, w nowoczesnym stylu, 3 pokojowe muszę zbierać 12 lat aby kupić za gotówkę. Wyliczenia przy założeniu że ceny nie ulegną zmianie, a za 12 lat to ceny mogą pójść o 100%
Jestem programistą zarabiam 15k brutto = 10k netto, po odjęciu wydatków na życie zostaje mi 7k. Nie jestem rozrzutny, nie chodzę do restauracji, nie kupuję ciuchów w Viktacu. Odkładając wszystkie oszczędności na wymarzone mieszkanie, w nowoczesnym stylu, 3 pokojowe muszę zbierać 12 lat aby kupić za gotówkę. Wyliczenia przy założeniu że ceny nie ulegną zmianie, a za 12 lat to ceny mogą pójść o 100%
Balento +1
patokibice mnie atakują, bo nie lubię F1
oto właśnie prawdziwa twarz środowiska fanów Formuły 1. mam nadzieję, że normalni entuzjaści tego sportu nie popierają używania słów na "k" i na "ch" jako przecinek. myślę że warto rozpocząć dyskusję na temat konieczności zwalczania patologii w środowisku kibicowskim, choćby po to, by nie psuć opinii zwyczajnym sympatykom #f1. poniżej komentarze wywołane moim wpisem który zawierał po prostu króciutką opinię na temat F1. pozostawię
oto właśnie prawdziwa twarz środowiska fanów Formuły 1. mam nadzieję, że normalni entuzjaści tego sportu nie popierają używania słów na "k" i na "ch" jako przecinek. myślę że warto rozpocząć dyskusję na temat konieczności zwalczania patologii w środowisku kibicowskim, choćby po to, by nie psuć opinii zwyczajnym sympatykom #f1. poniżej komentarze wywołane moim wpisem który zawierał po prostu króciutką opinię na temat F1. pozostawię
Komentarz usunięty przez moderatora
- kasę.
I #!$%@?, atmosfera zrobiona. W tym roku albo za takie teksty każę #!$%@?ć albo zrobię przelew, żeby czuł się poniżony. To święta, a nie wymiana kopertami
@Karonon: Od ponad trzydziestu lat spędzam święta na wsi i magia uleciała wraz z kończącym się dzieciństwem. ¯\_(ツ)_/¯
@nowekontonowaja: tragiczne podejście przez które nienawidzę dostawać prezentów. Jeszcze nigdy żadna kobieta nie pomyślała o moim hobby czy zainteresowaniach i nie kupiła czegoś choć trochę przemyślanego. Zawsze jakieś sztampowe gówno prezenty na odczep się. Wystarczy trochę znać druga osobę żeby wiedzieć co można jej kupić no ale kobiety zawsze narzekają na mężczyzn a później same np
@nowekontonowaja: załóż sobie jakiś dokument Google/wpis w notatniku i notuj tam wszystko, o czym wspomina partner. Na pewno czasem rozmawiacie i mimochodem wspomina, że coś mu się bardzo podoba i kiedyś sobie sprawi, że przydałby mu się nowy X, albo chciałby spróbować swoich sił w Y, ale nie wie od czego zacząć... Robię tak od lat