Wpis z mikrobloga

Ciekawa sprawa – w maju 2012 jedna z użytkowniczek Wykopu napisała do mnie list. To była taka nasza prywatna inicjatywa a'la #wykopoczta, którą wymyśliliśmy wtedy na PW. Pamiętam, że oboje nie zdążyliśmy wtedy się zapisać, by wziąć udział w tej oficjalnej WykoPoczcie i dogadaliśmy się, że ona do mnie kiedyś coś napisze, a ja potem odpiszę. Simple as that...

No i tak jej "odpisywałem" jak faja przez prawie 10 lat. No... czyli nie odpisałem w końcu. Ciężko to wytłumaczyć. Dużo w tamtym czasie miałem na głowie – tak to jakoś wszystko odkładałem i odłożyłem w końcu na dobre do szuflady na 9 lat z okładem. Nie mam w zasadzie zbyt wiele na swoje usprawiedliwienie. W międzyczasie usunęła konto na Wykopie i to już dość dawno – ostatnie wpisy znajduję właśnie z 2012. W każdym razie, o ile dobrze kojarzę, to ona raczej była dość rozpoznawalna wśród społeczności. Nie była na pewno takim typowym no-name, więc stara wykopowa gwardia pewnie by skojarzyła jej nick. Ale sam list wracał do mnie co jakiś czas, jak jakaś nieodrobiona praca domowa i zdecydowanie jeden z tych wyrzutów sumienia, których bardzo chciałem się pozbyć.

No i odnalazłem go – był w jednym z pudełek z moimi pamiątkami zebranymi w podróży przez życie. Na kopercie jest jej adres. Napisałem dziś odpowiedź już niemalże po dekadzie xD, a jutro (de facto dziś – jest już prawie 2 godziny po północy) zamierzam to wysłać.

Jestem ciekaw, czy jeszcze tam mieszka, a jeśli nie, to czy ten list mimo wszystko zostanie jej przekazany. Z tego co widzę, to jest to dom jednorodzinny, więc niekoniecznie było to wynajmowane studenckie mieszkanie. Być może podała swój adres domowy. No i ciekawe, czy w ogóle żyje xD

Jak tak poczytałem, co pisała i powspominałem tamte czasy na Wykopie, to poczułem #feels i zdecydowałem, że się z Wami tym podzielę. Wtedy na #wykop było zdecydowanie dużo fajniej niż dziś pod wieloma względami. Mogę dać znać, jaki będzie dalszy ciąg i czy dostanę odpowiedź, jeśli ktoś będzie zainteresowany ;]

Picrel ze stemplem pocztowym z listu od userki, po której nie został już żaden inny ślad ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#pocztapolska #glupiewykopowezabawy #nostalgia
moby22 - Ciekawa sprawa – w maju 2012 jedna z użytkowniczek Wykopu napisała do mnie l...

źródło: comment_1636936691MYTPNuITO0MN8ZRx6REfJ8.jpg

Pobierz
  • 170
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@moby22: miała pewnie wtedy 13 lat, więc pewnie nadal z rodzicami mieszka ( ͡° ͜ʖ ͡°)
a wysłałbym chyba polecony
jak pójdzie nierejestrowanym, to nigdy nie będziesz wiedział, czy doszedł
  • Odpowiedz
@haakenn:
A niech pisze,to nawet ciekawe.
Przecież jej nie stalkuje ani nie molestuje.
Może jej nie ma pod tym adresem,a może i odpisze tylko coś zdawkowego.A może nic nie odpisze.
Może już nie żyje,a może ma 2 dzieci i męża.
A może ma 3 dzieci,jest samotną matką i się ucieszy,że się ktoś nią i jej gromadką maluchów zaopiekuje???( ͡~ ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@moby22

Wołaj!

Ja z rok temu miałem głupią ochotę napisać pod adres z czasopisma Brum, gdzie była na końcowych stronach sekcja z zainteresowaniami itp. i gdzie podawało się namiary do siebie. Zebrałem nawet kilka takich kontaktów. Może nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby nie to, że to był/jest 2 ogółem numer Brum... z 1993 roku :P
  • Odpowiedz
@moby22: Miras szacunek. Według mnie fajna decyzja. Mi tylko szkoda starego konta z wykopu, którego nie mogę odzyskać, a miało chyba z 12 lat, także te nowe ma... tylko 6 lat. Czas umierać dziadki drogie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@moby22: jakubinhont, dość aktywna stara gwardia komentarzy i angielskiego humoru, ale mail mi przepadł i założyłem nowe( ͡° ͜ʖ ͡°) Boszzzz, chłopie uświadomiłeś mi jak szybko czas przemija()
  • Odpowiedz
@moby22: a tak swoją drogą to piękne czasy, gdy listy na wykopie to była norma, ahhhhh, nostalgia ogarnęła moją duszę. Człowiek pisał listy z nieznajomą osobą o literaturze, muzyce, zamiast normalnie napisać wiadomość na wykopie, to se ne vrati.
  • Odpowiedz
@davidgilmournt: Akurat po nazwie nie kojarzę. A szkoda, bo ja akurat angielski humor uwielbiam! W nagrodę dostajesz suba i liczę, że będziesz coś wrzucał z tego klimatu!

Człowiek pisał listy z nieznajomą osobą o literaturze, muzyce, zamiast normalnie napisać wiadomość na wykopie, to se ne vrati.

Prawda! To se ne vrati T_T Ale #takbylo!

• Odpowiedz
@moby22: bo to już tylko dinozaury pamiętają, wypadłem na ileś lat z kontem, a potem mi aktywność znacznie spadła. Teraz też już rzadko człowiekowi się chce cokolwiek odpisać, ale dzisiaj był wyjątek.
  • Odpowiedz